Hírek Kiemelt hírek Makó

A Szent János térre is telepítenek elektromos töltőállomást

Rendkívüli testületi ülést tartott a makói grémium. A képviselő-testület többek között elfogadta a szavazóbizottság tagjait és a Makói Óvoda beiratkozásának időpontját, illetve döntöttek az elektromos töltőállomások helyszínéről is.

Gajáta Fanni – Makó

Kérdés nélkül fogadta el a makói képviselő-testület az április 8-ra kitűzött szavazóbizottságot és póttagjait. 31 millió forintból újulhat meg Zrínyi utcai óvoda. A TOP-os pályázatból az épület energetikai felújítása során a homlokzat, a padlásfödém hőszigetelése és a nyílászáról cseréje valósul meg. Továbbá korszerűsítik a gyermekmosdókat, a melegítőkonyhát és a csoportszobák laminált padlót kapnak.

A Deák Ferenc utca 41/A. és Nyizsnyai utca 23/B. szám alatt lévő ingatlan elővásárlási jogáról lemondott az önkormányzat. Az Almási utcai általános iskola alapfeladatainak módosítását is megszavazta a grémium – így olyan alapfokú művészoktatással bővül az intézmény oktatása, mint a zene-, tánc-, képző- és iparművészeti ágak.

Április 25-én és 26-án, 8 és 16 óra között lesz a Makói Óvodában a beiratkozás. Ennek az Erdélyi püspök utcai tagintézménye lesz.

A Hollósy Kornélia utcai parkolóban, az Ipari Park Inkubátor házában és az Ardics – Miklós utcai kereszteződésben kapnak helyet azok az elektromos töltőállomások, amelyekre még 2016-ban pályázott meg a városvezetés. Siket Tibor, a műszaki csoport vezetője azonban azt javasolta, hogy az Ardics – Miklós utcai kereszteződés helyett a Szent János térre kerüljön az állomás, ugyanis az egy forgalmasabb helyszín. Török Miklós egy kérdést tette fel: a fürdőbővítés befolyásolja-e azt a helyet, ahová kerülnek a töltő. A műszaki csoport vezetője megerősítette, hogy nem érinti a beruházás a kijelölt területet.