A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma három tanulója jutott az OSZTV és SZKTV elődöntőjébe ebben a tanévben. Szabó Gergő, Ádók Henriett és Luncz Lili remek eredményekkel öregbítették a makói szakképző iskola hírnevét.

Gajáta Fanni – Makó

A „KERI” életében mindig nagy szerepet játszik, hogy a tanulóik az országos versenyeken a legjobb eredményeket érjék el. Ebben a tanévben remekül szerepeltek a makói diákok az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyén.  A festő, mázoló, tapétázónak tanuló Szabó Gergő a SZKTV eldöntőjébe is bejutott – eredményének köszönhetően a szakmai bizonyítványát is megkapta. A 22 éves Gergő érettségi után választotta ezt a szakot.

– Azért ezt a szakot választottam, mert édesapám is festő, mázoló, tapétázóként dolgozik, illetve nagyon tetszettek azok a munkák, amelyeket készített és az is tetszik ebben a szakmában, hogy egy rosszabb felületből egy szép és dizájnos dolgot lehet készíteni egy kis kreativitással – fogalmazott Gergő. A tanulót Szécsényi Gábor szakoktató és György Sándor készítette fel.

Luncz Lili kereskedőként tanul a Návayban. A lány elárulta, azért választotta ezt a szakot, mivel olyan munkát szeretne, ahol emberekkel tud foglalkozni és nem kell egész nap ülnie. Lili a döntőbe is bejutott és már gőzerővel készül a végső megmérettetésre. Őt Risch Ilona és Fórisné Bódi Mónika készíti fel.

– Hétvégén felrakták, hogy mi várható a döntőben, az alapján tudunk gyakorolni. Az iskolában a kézi bizonylatok kitöltését és az elméletet tudjuk átvenni, a gyakorlati helyemen pedig a gyakorlati rész tudom átnézni, mint például az árufeltöltés és a polctükröt – mondta Lili.

Ádók Henriett logisztikai és szállítmányozási ügyintézők szakmai versenyen vett részt, ahol az elődöntőig jutott – őt Döme Ferenc készítette fel. Heni nem volt hétfőn az iskolában, ugyanis szakmai kiránduláson vett részt az egyik kecskeméti autógyárban. Kincses Tímea, az intézmény igazgatója elárulta, nagy várakozással néznek elébe a pénzügy-számviteli ügyintézők OSZTV-jének, mivel tavaly a legjobbak lettek a makói diákok és idén is az a cél, hogy a kupa Makón maradjon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest