Hírek Térség

Rója István: A párbeszéd elutasítása nem államférfire vall

Inkább baráti beszélgetésre, mintsem kampányfórumra hasonlított az MSZP-P jelöltjének kiszombori fóruma. Bár Buzás Péter szerint csak a sajtó foglakozik a Jobbikkal való összefogással, most sem újságírói kérdésre került elő a téma.

Nagy Szabolcs – Kiszombor

Mintegy tucatnyi lakos érkezett Rója István fórumára Kiszomboron, így a kampányfórum gyorsan kötetlen beszélgetésbe fordult. A munkahelyteremtésbe az MSZP-P jelöltje szerint azért nem túl célszerű ígérni egy, mert olyan szintű fejlődés van a világban, hogy az a politikus, aki munkahelyteremtésről beszél, nem is biztos, hogy tudja mit akar. A településeken lévő üres házakba viszont megfizethető kölcsönökkel csábítaná a fiatalokat.

– Ezt például felvállalom, mert a makói tanárságommal gondolom nem várják, hogy megoldjam Magyarország minden gondját. Bár amilyen határozottan tudok néha válaszolni kérdésekre, megjátszhatnám ezt is, de azt hiszem az nem volna elegáns. – mondta el Rója István.

A kérdések között felmerült a Jobbik és az MSZP viszonya is, illetve a lehetséges összefogás témája is, ezt már Rója István is nagyon unhatja, ugyanis erről most keményebben kifejtette a véleményét.

– Nem tudunk megegyezni egyszerűen. Vona kijelentette diktatórikusan, MSZP, DK nem. Ez az ember hogy akar miniszterelnök lenni, amikor azt mondja hogy innentől le vagytok ejtve, innen meg szóba állok? Ők 106 képviselőjelöltet kiállítottak, és meg vannak róla győződve, hogy csak ők a kormányváltó erő, lehet hogy van némi jogosság nagyképűségre, de így kijelenteni csak akkor lehet valamit, ha biztosan tudom, és ő ezt nem tudhatja. Így elutasítani azért, mert ő 21. századi pártokban gondolkodik, ez dőreség egy kicsit. Ez nem egy államférfi meggondoltsága. – fejtette ki az MSZP-P jelöltje.