Hírek Makó Színes Térség

Makocino – online te(l)jeskávé

Gyanús kampánycsend, lángoló nádas, elgázolt nagyfalu, Katinka és Shane kötélhúzása. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Szerencse

Tűz volt, babám!

1000 négyzetméteren égett le a nád a csongrádi bútorgyár mellett – mutatja be a Delmagyar.hu.

„A tűz a vasúti sínek mellett, illetve egy cég raktára mellett keletkezett. Az csak a szerencsének köszönhető, hogy a szél a tüzet nem fújta át az építőipari raktár területére.”

1000 négyzetméteren égett le a nád a csongrádi bútorgyár mellett – galéria

A csongrádi tűzoltók két járművel vonultak a helyszínre, közben a kiskunfélegyházi egységeket is riasztották, de őket később visszarendelték. A tűz a vasúti sínek mellett, illetve egy cég raktára mellett keletkezett. Az csak a szerencsének köszönhető, hogy a szél a tüzet nem fújta át az építőipari raktár területére.

Forgás

Gyanús kampánycsend.

A jobbikos Kiss Attilán, a fideszes Lázár Jánoson és a szocialista Rója Istvánon kívül egyetlen jelölt sem kampányolt még a makói-vásárhelyi választókerületben – állítja a Promenad.hu.

„Volt, aki csak plakátolt vagy szórólapozott, de akadt néhány olyan is, aki a hivatalos képviselővé válása óta nem is hallatott magáról. Igaz előtte sem forgott a közéletben.”

Csak 3-an kampányolnak a 11 makói-vásárhelyi országgyűlési jelölt közül – A hírek főutcája

A jobbikos Kiss Attilán, a fideszes Lázár Jánoson és a szocialista Rója Istvánon kívül egyetlen jelölt sem kampányolt még a makói-vásárhelyi választókerületben. Az egyik apósával és férjével külön induló jelölt pártja nyilvántartásba való vételét pedig visszautasította a Nemzeti Választási Bizottság.

Árnyoldal

Elgázolt nagyfalu.

A KSH nyilvánosságra hozta a 2017-es közúti baleseti statisztikákat – ezeket elemezgeti a Zoom.hu.

„2017-ben 2476 gyalogost ütöttek el úgy, hogy a gyalogos sérülést (könnyű, súlyos vagy halálos sérülést) szenvedett. Ez egy nagyfalu lakosságának felel meg, vagy ha már közlekedés a téma, ennyi emberrel majdnem pontosan hét darab Combino Supra villamost lehetne megtölteni.”

Egy nagyfalunyi embert gázoltak el Magyarországon 2017-ben

Egy nagyfalunyi embert gázoltak el Magyarországon 2017-ben A KSH nyilvánosságra hozta a 2017-es közúti baleseti statisztikákat. 16 489 olyan baleset történt, amiben megsérült valaki, 624-en haltak meg az ilyen balesetekben. 1400-an okoztak balesetet részegen, ami komoly javulás 2016-hoz képest. 2476 gyalogost ütöttek el úgy, hogy a gyalogos megsérült.

Reménysugár

Szüneteltet a sztárpár.

Hosszú Katinka és Shane Tusup közösen nyújtottak be kérelmet a válóper szüneteltetésére, a rajongók reménykednek, a Blikk Online óvatos.

„Az érzelmi okok sincsenek kizárva, gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző. Hiszen ha valaki meggondolja magát és mégsem akar válni, akkor az eljárás az, hogy eláll a pertől, nem annak szüneteltetését kéri.”

Újabb fordulat! Hosszú és Tusup szünetelteti a válópert

Az olimpiai bajnok sportoló és edző férjének kapcsolata még tavaly novemberben romlott meg. Hónapok óta nem élnek, s nem is dolgoznak együtt – még ha hivatalosan trénerként az amerikai szakember is van megnevezve a szövetségnél. Mint arról a Blikk korábban elsőként beszámolt, Katinka hivatalosan is szeretne véget vetni kapcsolatuknak, s benyújtotta a válókeresetet.