Hírek Kék hírek Ország-világ

Veréssel és megöléssel fenyegették a két fiatalt

A zsarolás hatására pénzt adott át a két fiatal Makón az ismerőseinek. A rendőrök a gyanúsítottakat a bejelentéstől számított 24 órán belül elfogták, majd őrizetbe vették.

MH – kék hírek

Az egyik feltételezett elkövető 2018. február 24-én egy közösségi oldalon keresztül, írásban és hangüzenetben is azzal fenyegette meg ismerősét, hogy „megveri”, ha nem kap tőle készpénzt. A makói fiatal a követelésnek még aznap eleget tett.

A másik gyanúsított 2018. március 8-án a korábban már használt közösségi oldalon keresztül, élő videóüzenetben, társa jelenlétében, szintén pénzt kért a sértettől és annak barátjától. Az áldozatok néhány órán belül az összeg egy részét átadták. Mivel a fennmaradó pénzt nem kapták meg, „megöléssel és elásással” fenyegették meg a fiatalokat.

A rendőrök a bejelentéstől számított 24 órán belül elfogták, majd őrizetbe vették a feltételezett elkövetőket. A nyomozók az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek a fiatalkorúak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy egy további társuk is jelen volt a pénzátadásnál. A három terhelt ellen zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

 

Forrás: police.hu