Makó

Régészeti rajzpályázatot hirdet a makói múzeum

A József Attila Múzeum a Más/világ, A bronzkori élet rejtelmei Északkelet-Magyarországon című időszaki régészeti kiállításához kapcsolódva alkotói pályázatot hirdet Makó és térsége általános és középiskolásai részére. Javasolt témák: „Hogyan nézhetett ki egy bronzkori harcos?” „Milyen öltözéket viselhetett egy bronzkori nő?” „Mindennapi élet – bronzkori módra”

MH-Makó
Az alkotások szabadon választott sík – festészeti és grafikai – technikával (pl. ceruza, filctoll, tus, pasztell, olajpasztell, akvarell, tempera, kollázs, vegyes, stb.) készülhetnek, egyéni vagy csoportos munkában.

Egy alkotó maximum 2 művet küldhet be (vagy 2 mű elkészítésében vehet részt). A pályaműveket (a korlátozott kiállítási kapacitás miatt) kizárólag A/4 méretben fogadják el; a képeket keretezni, kasírozni nem kell.

Az alkotások hátoldalán az alábbi adatokat kérik, jól olvashatóan feltüntetni: a pályázó neve, életkora, osztálya, elérhetősége (e-mail, telefon), az oktatási intézmény és a felkészítő pedagógus neve és elérhetősége, a pályamű címe.
Az értékelés az alábbi  korcsoportok szerint történik: általános iskolák alsó tagozatos diákjai (6-10 évesek)általános iskolák felső tagozatos diákjai (10-14 évesek) középiskolás tanulók (14-18 évesek)

A legszínvonalasabb pályamunkák készítői díjazásban részesülnek, de minden pályázó jutalmat kap.A pályázati anyag elbírálásában, valamint a díjak odaítélésében szakmai zsűri dönt. A régészeti rajzpályázat eredményhirdetésére, díjkiosztójára és a beérkezett pályamunkákat április 20-án, pénteken 10 órakor mutatják be a múzeumban.

A pályaműveket kérik személyesen vagy postai úton a József Attila Múzeumba (6900 Makó, Megyeház u. 24.)  eljuttatni, „Régészeti rajzpályázat” megjelöléssel. A pályázat beérkezésének határideje: 2018. április 13.
További felvilágosítás kérhető a József Attila Múzeum telefonszámán: (62) 213-540.