Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Nyakkendőt kaptak a maroslelei végzősök

Jótékonysági iskolabált szerveztek Maroslelén. Már hagyománynak számít, hogy a 8. osztályosoknak névre szóló nyakkendőt kötnek a nyakukban – ez idén sem volt másképpen. A XXI. bálra Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is üzent.

Gajáta Fanni – Maroslele

Ahogy már lenni szokott, idén is megszervezte a Maroslelei Általános Iskola a jótékonysági báljukat, amelyen minden évben egy nemes célért báloznak. Németh Domonkos igazgatótól megtudtuk, a tavalyi bevételből készült el a grundpálya – amelyet a diákok alig várják, hogy ismét a birtokukba vegyenek -, a most összegyűlt pénzből pedig tovább szeretnék bővíteni az iskolaudvart.

– Kültéri edzőgépeket szeretnénk telepíteni, ezekkel is bővítve az udvaron található eszközöket – fogalmazott az igazgató.

Idén 18 végzős ballag el a maroslelei iskolából, akik nemcsak a piros, névvel ellátott nyakkendőt vehették át, hanem keringővel is készültek. Nagy Ramónát már tavaly is felkérték táncolni, azonban idén a saját bálján léphetett fel.

– A néptánc tanárunk, Csókási Csaba tanította be az angolkeringőt. Már hónapokkal ezelőtt megkezdtük a próbákat, nagyon sokat készülődtünk, de ugyanígy voltunk a meglepetés tánccal is – mesélte Ramóna.

A bálon felolvasták Lázár János, a térség országgyűlési képviselő üzenetét is, aki a meghívásnak nem tudott eleget tenni – ugyanis a csanádpalotai nőnapon és a makói Polgári bálon is részt vett.  A levélben elhangzott, hogy a bál formabontó, mivel jövőre már a hamarosan elkészülő tornacsarnokban kap helyet, mert a művelődési házat kinőtte az iskolai bál. Továbbá a fiataloknak is üzent a térség országgyűlési képviselője:

Végezetül, egy jó tanácsot, ha megengednek az ifjú urak: a nyitótáncnál és az est további részében legyenek figyelemmel a kisasszonyok cipőjére; tapasztalatból tudom, hogy ez nehezebb kihívás, mint amilyennek elsőnek hangzik.

navigate_before
navigate_next

Az esten megválasztották a Pálinkakirályt – aki idén Eperjesi Tamás lett – és a Süteménykirálynőt – a legjobb sütit Balázs Szabina készítette – is. A jó hangulatért Csikota József és csapata felelt: kicsik és nagyok egyaránt elfoglalták a táncteret.