Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Elérkeztünk a hét utolsó napjához, ráadásul a mai nappal elindul a március tizenötödikei ünnepségsorozat is. A reggeli kávé mellett pedig tekintse át velünk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

MH – összeállítás

A hétvége is a nőnap hangulatában telt: az Ifjúsági Színtérben bőrápolási tanácsokat kaptak a fiatalok, hiszen a tavaszi, erős napsütésre fel kell készíteni az arcbőrt. Az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is megtartotta hagyománynak számító nőnapi programját: ünnepi dallal és ajándékkal lepték meg a hölgyeket. A SZIGNUM-ban a pályaorientációs napon szakember tájékoztatta a diákokat, illetve szakmákat is ajánlott nekik. Új online interjúsorozatunk indul, ahol egészségügyi problémáival kapcsolatos kérdéseit teheti fel, a mottó: az olvasók kérdeznek, az orvos válaszol.

Méhes Tibor legénysége az NB III Közép csoportban hátrányból fordított a Szentlőrinc ellen, így meglett a harmadik siker a szezonban, ezzel pedig a 13. helyen állnak a tabellán, 12 ponttal. A Makóra jövő héten két meccs is vár, hiszen szerdán pótolják a Hódmezővásárhely ellen elmaradt megyei rangadót hazai pályán, majd szombaton a Szekszárdot fogadják Tóth Imréék.

Földeákon járt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a látogatás során többször is bejelentkezett hivatalos Facebook-oldalán. Egyik bejegyzésében azt írta: a földeákiak mindannyiunknak jó példák lehetnek, ugyanis a 3000 fős községben mindössze 1,7 százalékos a munkanélküliség. Háromrészes sorozatunkban most Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke reagált egy megjelent közvélemény-kutatásra, amelyben a baloldal és Rója István mindössze hét százalékon áll.

A mai napon a Szilárdokat köszöntjük, illetve a 68. születésnapját ünneplő Bobby McFerrint. Az egy héten át tartó március tizenötödikei program már ma elindul: 10 órától ünnepi istentiszteletet tartanak a Belvárosi Református gyülekezeti teremben.

A reggelt pedig a születésnapos dalával indítjuk: