Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Tavasszal is fontos a tudatos bőrápolás

Vighné Szabó Andrea a tudatos bőrápolásról és az illatokról tartott előadást az Ifjúsági Színtérben. A tavasz és a jó idő közeledtével a fényvédelemre is figyelmet kell fordítani – az elhangzott tanácsok pedig nem csak a lányoknak, hanem a fiúknak is szóltak, hiszen nekik is ápolniuk kell a bőrüket.

Kiss Dániel – Makó

Nőnap alkalmából a mai előadás a lányoknak kedvezett, hiszen hasznos bőrápolási tanácsokat kaptak, illetve ki is próbálhattak egy-két terméket az interaktív előadáson, ráadásul nőnapi meglepetés is várta őket.

– Arra szeretném a hangsúlyt fektetni, hogy már fiatal tini korban, 9-10 éves kortól kezdve érdemes elkezdeni a bőrt tisztítani, ápolni, védeni. Jön a tavasz, márciust írunk, és ilyenkor bújnak ki az első igen intenzív napsugarak, a fényvédelemre is óriási szükségük van, fontos erre is figyelni – mondta el Vighné Szabó Andrea független Oriflame direktor. Hozzátette, hogy – a cég svéd mintája alapján – bevezetné itthon is az általános iskolákban a tudatos bőrápolást, hiszen nagyon nagy jelentősége van.

Az előadáson a résztvevők a termékek kipróbálása mellett megismerkedhettek egy professzionális bőrvizsgáló géppel is, amely fel tudja térképezni a bőrüket. Ez azért is fontos, mivel – ahogyan az előadó is elmondta –, mindenkinek másmilyen a bőre, más az életstílusa. A bőrre ráadásul kihatással a mozgáshiány és a nem tudatos táplálkozás is.

A mostani alkalmat követően jövő héten a Maros Táncegyüttes tagjai a népviseleteket és népi szokásokat mutatják be március tizenötödike alkalmából az Ifjúsági Színtérben, ezt követően pedig bűnmegelőzési előadást tartanak a Hagymaházban március 23-án az iskolák számára. Weszelyné Véghseő Henriett azt is elárulta, hogy áprilisban egy – fizikai értelemben is – nagyobb programmal készülnek: egy mozgó planetáriumot fognak meghívni, amely a sportcsarnokban kap majd helyet, hiszen méreteiből adódóan ez az Ifjúsági Színtérbe nem fért volna el, emellett pedig a későbbiekben szabadtéri programokat is terveznek.