Március 5. és 9. között rendezték meg a Pedagógiai Szakszolgálatok Hetét, amelyhez a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye is csatlakozott. A programsorozat keretén belül számos pedagógus vett részt a különböző nyílt órákon és egyéb rendezvényeken.

MH – Makó

Változatos programokkal várták a makói és térségi pedagógusokat a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó szakemberek. Az ötnapos program keretein belül számos nyílt órán, tréningen és workshopon vehettek részt az érdeklődők. Ahogy kedden mi is beszámoltunk róla, érzékenyítő tréninggel várták a pedagógusokat.

Szerdán suli-bugin, szakszolgálati tereferén és nyelvi fejlesztő órákon vehettek részt a pedagógusok. Csütörtökön természettudományos kísérletet mutatott be Varga Edit és Krizsán Zsolt. Az érdeklődő szakmabeliek nagyon évezték a fejlesztő foglalkozást. Ezzel egy időben Nagy Márta pszichológus tartott meseterápiát. Mint a szakember elmondta, a népmesék azért fontos terápiás eszközök, mert az élet szinte minden helyzetére van mese. Egy-egy történetben a saját élethelyzetére ismerhet a hallgató és olyan megoldási stratégiát kaphat, amiben számos generáció bölcsessége összegződik.

A Pedagógia Szakszolgálatok Hete rendezvénysorozat zárásaként egy relaxációs tréningen ismerhették meg a résztvevők a módszer elméletét és alkalmazásának lehetőségeit, illetve lehetőségük nyílt kipróbálni a megismert technikákat. A tréning vezetői, Labancz Ágnes és Biró Noémi pszichológusok sok pozitív visszajelzést kaptak. A téma iránti érdeklődés és igény vetette fel annak a lehetőségét is, hogy az elkövetkezőkben a térség pedagógusai számára szervezzenek hasonló relaxációs csoportot. 

– Széllné Dobi Katalin tanácsadó pedagógus a továbbtanulási lehetőségekről tartott tájékoztatót és kezdeményezett beszélgetést a József Attila Gimnázium tanulóival Merre tovább érettségi után? címmel. 2017 szeptembere óta a Makói Tagintézményben és a járás iskoláiban is elérhető a továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadás a szakszolgálati feladatellátás részeként, mely iránt egyre nagyobb igény mutatkozik – tudtuk meg Koczkás Anikótól, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének vezetőjétől.

Az egész heti program értékeléseként pedig hozzátette: ezen a héten megnyitottuk kapuinkat az érdeklődők számára. Olyan programokat kínáltunk, melyek által a hozzánk érkezők bepillantást nyerhettek a Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének szakmai munkájába, munkatársaink szerteágazó és speciális pedagógiai, pszichológiai repertoárjába. Az érdeklődők visszajelzései alapján elmondható, hogy Szakszolgálatunk a közoktatási és köznevelési rendszer részévé vált, hiánypótló tevékenységünk nélkülözhetetlen a térség intézményei számára. Kapuink továbbra is nyitottak, szeretettel fogadjuk a hozzánk érkezőket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest