Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Bár hiába ébredtünk szombatra, sokaknak a mai nap is ugyanolyan munkásan telik, mint a péntek. De ne csüggedjünk, ugyanis jövő héten 4 napot pihenhetünk! Ma akár 14 Celsius-fok is lehet délután, azonban réteges öltözködést ajánlunk, ugyanis szeles, enyhe időnk lesz.

MH – összeállítás

A hajnali órákban kigyulladt egy raktárépület az Ugar utcában. A katasztrófavédelem információi szerint személyi sérülés nem történt, azonban az ott tárolt zöldségek és papírok a tűz martaléka lett. Nem igaz, hogy makói földeket államosítják – erősítette meg a hírt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Megérkezett a város számlájára a Honvéd rehabilitációjára szánt támogatás:  a 730 millió forintos támogatásból többek között közösségi ház is épül.

Megérkezett a Honvéd rehabilitációjára szánt támogatás – Makó Híradó

Erről Farkas Éva Erzsébet polgármester számolt be a közösségi oldalon. A 730 millió forintos támogatásból többek között közösségi ház, járdák és utak épülnek, illetve az önkormányzati bérlakásokat újítanak fel belőle..

A hét embere rovatunkban Börcsökné Balázs Mártát mutattuk be. A Kiszombori Karátson Emília Óvoda vezetője nemcsak a napi teendőt végzi az intézményben, hanem kutatómunkát is végez. Rója Istvánnal is beszélgettünk – megkérdeztük, mi a véleménye a nemrégiben közölt közvélemény kutatásról.

Bár ma is munkanap van, az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat nőnapi programmal kedveskedik a település nőinek 15 órától. Az Ifjúsági Színtérben 14 órától várják az érdeklődőket: bőrápolási tanácsadáson vehetnek részt a fiatalok. Este báli hangulatban ég Maroslele és Makó is – előbbi településen iskolabál, míg a Maros-parti városban polgári bál lesz.

A szombati munkanaphoz egy Beatrice számot ajánljunk.