Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

A család motorjait ünnepelték Apátfalván

Már régi hagyománynak számít, hogy az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat nőnap alkalmából megvendégeli a község női tagjait. Idén a tanodában tanuló gyerekek készültek egy ünnepi dallal a hölgyeknek, asszonyoknak. A Cigány Nemzetégi Önkormányzat túrós lepénnyel és meleg takaróval ajándékozták meg a nőket.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Károlyi Sándor, az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke egy Márai Sándor idézettel köszöntötte a megjelent nőket a Rákóczi utca 30. szám alatt. Az elnök a műsor előtt elmondta, a helyi közösség asszonyaira, hölgyeire mindig számíthat és támaszkodhat, ha gondja akad, mindig hozzájuk fordul.

– Ők azok, akik programokon ott vannak és a szervezésben is segítenek. Ezt mindenképpen meg kell nekik köszönnöm. Arról nem is beszélve, hogy a nők milyen szerepet töltenek be egy család életében: tudjuk, hogy a család motorjai, akik összefogják a rokonságot – fogalmazott az elnök.

A Cigány Közösségi Házban alig lehetett elférni, nagyon sokan választották a meghirdetett nőnapi programot, ahol a tanodában tanuló gyerek és felkészítőik adtak elő egy közös dalt. Ezt követően mindenkit megvendégeltek – a gyengébbik nem képviselői túrós lepényt és egy meleg takarót kaptak ajándékul.