Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Nettó hülyeség a makói földek államosításának híre

Térségünk országgyűlési képviselője határozottan cáfolta az erről szóló, egyértelműen rosszindulatú suttogó propagandát.

Pintér M. Lajos – Makó 

– Ekkora hülyeségekkel nem szoktam foglalkozni! – szögezte le Lázár János a csütörtöki Kormányinfón, midőn a Blogstar.hu arról kérdezte, mi az igazság abban, a makói gazdák között szélsebesen terjedő – és valószínűleg egy állatorvosi rendelő környékéről eredő – pletykában, miszerint ha a Fidesz marad hatalmon, akkor államosítják a makói gazdák földjeit.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter légből kapott hazugságnak minősítette a suttogó propagandát, és rámutatott, a polgári kormány éppen arra törekedett és törekszik, hogy az állami földeket a gazdák kezébe adja. Makón sem történt ez másként.

– Makó közigazgatási területén emlékezetem szerint talán 3 ezer hektár földet vásároltak meg a makói gazdák. Összesen 200 ezer hektár állami földet vásárolt meg 30 ezer magyar gazda nyílt árverésen, aminek eredményeként a magyar államadósságot egyébként 270 milliárd forinttal tudtuk csökkenteni. Ez egy igen kiváló akció volt, csak azt sajnálom, hogy nem adott el még több földet a magyar állam, és nem vásároltak még több földet a magyar gazdák – fogalmazott Lázár János.

Hozzátette, nem adták olcsón a földeket, a magyar állam messze a piaci ár fölött tudta azokat értékesíteni. Ez ugyanakkor bizonyíték az ország gazdasági teljesítőképességére is, hiszen a magyar gazdák a 270 milliárdos vételárból 140 milliárdot fedeztek hitelből, míg a többit zsebből fizették ki.

Borítókép: agroinform.hu