Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói mezítlábas fejtágító, tovatüsszentett influenza, Lázár János igazsága, Péter-Szabó Szilvia lazasága. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Mezítlábas

Makói fejtágító.

Szerte az országból 20 óvónő érkezett arra a 3 napos továbbképzésre, amit a Makói Óvoda székhelyén, az Erdélyi püspök utcai óvodában tartanak a környezettudatos nevelésről – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Az intézmény vezetője, Bába Andrásné elmondta, náluk ez nagy hangsúlyt kap – többek között megünneplik az ehhez kötődő világnapokat, van mezítlábas sétányuk, és a madárbarát, illetve a zöld óvoda címet is viselik. Kollégáiknak azt mutatják be, ez miként működik a gyakorlatban.”

Óvónők továbbképzése

Az intézmény vezetője, Bába Andrásné elmondta, náluk ez nagy hangsúlyt kap – többek között megünneplik az ehhez kötődő világnapokat, van mezítlábas sétányuk, és a madárbarát, illetve a zöld óvoda címet is viselik. Kollégáiknak azt mutatják be, ez miként működik a gyakorlatban.

Lecsengőben

Távozik a járvány.

Közel 18 százalékkal csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma az elmúlt egy hétben, azaz túl vagyunk a nehezén – írja a Vásárhely24.

„A betegek kormegoszlásában lényeges változás nem történt: a kétharmaduk továbbra is gyermek, illetve 15 és 34 év közötti fiatal felnőtt. Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok továbbra is az influenza B vírusok dominanciáját mutatták. Az influenzajárvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.”

Influenzajárvány: túl vagyunk a nehezén – Vásárhely24

Csökken a betegszám. Közel 18 százalékkal csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betgek száma az elmúlt egy hétben – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának mai jelentéséből. Február 26. és március 4. között 56 800 beteg kereste fel a háziorvosát influenzás panaszokkal. Egy héttel korábban ez a szám 68 950 volt.

Kiállás

Bécs Lázár mellett.

Mármint a város lakossága. Az Origo.hu szerint az osztrák kommentelők egyöntetűen állnak ki a magyar miniszter mellett, aki csak az igazságot mondta ki a bevándorlás sújtotta fővárosukról.

„A Facebooknak ugyan lehet, hogy nem tetszik a valóság, a bécsiek viszont egyöntetűen kiálltak Lázár János mellett. Ausztria legnagyobb példányszámú lapja, a Kronen Zeitung portálján egymást érik azok a hozzászólások, amelyek igazat adnak a magyar miniszternek.”

A bécsiek többsége igazat ad Lázár Jánosnak

Nem csak itthon, Ausztriában is komolyabb visszhangot váltott ki az a videó, amelyet Lázár János Bécs “elbevándorlósodásáról” készített, és amelyet később a Facebook egyszerűen letiltott. Az osztrák kommentelők egyöntetűen állnak ki a magyar miniszter mellett, akik szerint Lázár csak az igazságot mondta ki.

Mese

A NOX és az anyaság.

Péter Szabó Szilvi 15 hónapos kislánya csodái mellett arról vall a Lokál Online-nak, hogy egyedül is szeretné továbbvinni a NOX-os életérzést.

„A koncertekre egyelőre természetesen nem viszem magammal a kislányom, a nagymamák vigyáznak rá, akiket imád. Emma nagyon muzikális, imádja a zenét, minden mesét csak akkor szeret, ha van benne zene, amire azonnal elkezd táncolni – áradozott az anyuka, aki sokkal lazább édesanya lett, mint korábban gondolta volna.”

Péter Szabó Szilvi: Még nem tervezünk esküvőt | Lokál

Péter Szabó Szilvi édesanyaként és énekesnőként is helytáll a mindennapokban. A NOX egykori énekesnője februárban adta ki első önálló albumát. – Amikor egy évvel ezelőtt leültünk a szerzőkkel, azt mondtam nekik, írjunk meg a legújabb NOX-albumot csak 2018-as frissességgel. Ez az életem 16 éve, ez áll hozzám a legközelebb, és a közönség is szereti és nagyon várja.