Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Rádöbbentünk, mennyit köszönhetünk a nőknek (videó)

Minden évben ezen a napon – március 8-án – a nemzetközi nőnap alkalmából megajándékozzuk a gyengébbik nem képviselőit virággal és csokoládéval. Ilyenkor még nagyobb hangsúlyt kapnak a hölgyek. Azonban nemcsak a munkájukra és a létükre kell odafigyelni, hanem az egészségükre is. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója is köszöntötte a nőket, és megkérdeztük az olvasókat is.

Kiss Dániel, Gajáta Fanni – Makó

Nőnap alkalmából köszöntjük minden hölgy olvasónkat – de nemcsak mi, hanem Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója is üzent a gyengébbik nem képviselőinek.

A nőnap és az egészségügyi szakember útmutatásai kapcsán olvasóink véleményére is kíváncsiak voltunk.

Szikora Éva épp az édesanyjához sietett, amikor megszólítottuk. Mint elárulta, fia külföldön van, így ő jövő héten köszönti a család női tagjait. A nyugdíjas asszony fontosnak tartja az egészségét, ezért rendszeresen részt vesz különböző szűréseken.

– Én is elég sok mindenen túl vagyok már. Szerintem egy nőnek 50 év felett ajánlatos komolyan venni a szűréseket, és elmenni, ha meghívót kap. Vigyázni kell az embernek az egészségére, mivel felelősséggel tartozik magának és a családjának is – fogalmazott Éva.

Varga Lajosné is fontosnak tartja az egészségét, ezért gyakran elmegy különböző szűrővizsgálatokra. Nőnap alkalmából is kérdeztük az ambrózfalvi hölgyet.

– Amíg élt a férjem, mindig megtartottuk a nőnapot. Abban az időben még a munkahelyeken is nagyon nagy divat volt a nőnap megünneplése – fogalmazott.

A virágboltokban a férfiak is bőszen válogattak. Sóki János a feleségének, a lányának, az édesanyjának, a menyeinek és az unokáinak is vásárolt egy-egy szép növényt. Gergely Gábortól, a Hagymatikum igazgatójától pedig megtudtuk, a család női tagjain kívül a munkahelyén 80 hölgyet köszöntöttek Czirbus Gábor alpolgármesterrel.

– Ilyenkor többet gondolunk arra, hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik. A napi feladatok mellett a családot, a főzést és a takarítást is ellátják. Ekkor rádöbbenünk erre, és megpróbáljuk megköszönni nekik ezen a napon hangsúlyosabban, mennyi mindent tesznek értünk – fogalmazott az igazgató.