Hírek Színes Térség

Pénzügyi vetélkedőt tartottak a Varga Tamásban

Ez a hét is hasznosan telik a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában, ugyanis interaktív módon, játékos formában nevelik pénzügyi tudatosságra a gyerekeket. Immár negyedik alkalommal csatlakoztak a Pénz7-hez . A mai napon a felsősöké volt a főszerep, nekik tartott előadást Hajdú Imre, matematikaszakos tanár.

MH – Hódmezővásárhely

– Nagyon hangulatosan telt a pénzügyi vetélkedő, olyan a mindennapokban fontos apróságokra is ráirányították a figyelmünket, amik felett könnyedén átcsúszhatunk – mondta el lapunknak Selmeci Borostyán, aki két másik társával együtt éppen egy a pénzzel kapcsolatos szókereső feladatot oldott meg. A nyolcadikos lányoknak leginkább a pénzzel kapcsolatos szólások és közmondások keresése tetszettek.

Bodnár Bence először vett részt a Pénz7-en, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahéten, ezért meglepődve tapasztalta, hogy az interaktív foglalkozás mennyire érdekessé teheti ezt a komoly témát. – A leghasznosabb az volt, amikor a különböző pénznemeket kellett csoportosítani a megfelelő országokhoz- tette hozzá. Kitért arra is, hogy nagyon jó ötletnek tartja, hogy a foglalkozás előtt müzlis szeleteket kaptak, így felszabadultabban és kötetlenebbül vágtak bele a játékba.

– A program célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket és a hétköznapi életben is hasznosítható ismereteket szerezzenek – emelte ki Farkas Zsuzsanna igazgatónő, aki csütörtökön tart egy előadást a spórlás fontosságáról és a hitelfelvétel előnyeiről illetve hátrányairól. A tanárnő azt is hozzáfűzte, tudatosan igyekeztek valamennyi osztályban legalább egy tanórányit foglalkozni a témával, a középpontba helyezve az„Hitelekről okosan!”, valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés” témákat.

A magyar iskolák 2015-ben csatlakoztak először az European Money Week Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez. A Pénz7 program idén is kapcsolódik a Global Money Week eseménysorozathoz, amelyet a világ további mintegy 100 pontján rendeznek meg márciusban – így a hazai témahét egyben színes nemzetközi programsorozat részévé is vált. Az idei év újdonsága, hogy az élményalapú ismeretszerzést digitális megoldások és e-learning anyagok is támogatják. Továbbá a programban résztvevő diákok a korosztályuknak megfelelő ajándékokat kaptak: az alsó tagozatosok kivágható kutyaperselyt, a nagyobbak pedig így neveld a pénztárcádat című füzetet.