Kék hírek Kiemelt hírek

Összekötözték a rablók az idős asszonyt

Három férfi és egy nő rabolt ki egy idős asszonyt, akiről azt hitték, több millió forintot tart otthon. Csak 2 ezret találtak az összekötözött áldozatuknál, ezért  14 ezer forint értékű további értékeket vittek el tőle. Most emeltek ellenük vádat. A kép illusztráció

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik 2016 őszén, egy idős nőt raboltak ki. A vádirat szerint a vádlottak ismeretlen helyről információt kaptak arról, hogy Forráskúton egy ingatlanban több millió összegű készpénz található. A vádlottak közül hárman ezért 2016. október 28-án elautóztak Forráskútra ahol terepszemlét tartottak, majd beszervezték negyedik társukat is. A vádlottak október 31-én, az esti órákban, gépkocsival Forráskútra utaztak, és magukkal vittek kötözéshez szükséges kábelkötegelőket is. Sötétedés után a vádlottak közül ketten a gépkocsiban maradtak, figyeltek, és biztosították társaik cselekményét, míg ketten bemásztak az ingatlan udvarába, és a nyitott ajtón keresztül a lakóépületbe mentek.

A vádlottak egyike a televízió előtt alvó sértett száját befogta, és pénzt követelt tőle, míg társa átkutatta a házat. Ezután kábelkötegelővel összekötözték a sértett kezét, ruhákkal a lábait, és tovább folytatták a ház átkutatását. Mivel jelentősebb értékeket nem találtak, ezért összesen 14 ezer értékű mobiltelefonnal, ékszerrel, karórával, valamint 2 ezer forint készpénzzel távoztak. A távozás előtt még áramtalanították a házba telepített segélyhívó berendezést is azért, hogy a sértett ne tudjon segítséget kérni.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt.