Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Négy órán belül elfogták a kiszombori iskolát bombával fenyegetőt

A 19 éves abádszalóki fiatal ellen indult közveszéllyel való fenyegetés miatt büntetőeljárás. Fotó: Kiss Dániel

Korom András – Kiszombor
Négy órán belül azonosította a rendőrség azt a fiatal férfit, aki tegnap valamivel 7 óra után bomba robbantásával fenyegette meg a kiszombori Dózsa György Általános Iskolát – erősítette meg kora reggeli értesülésünket a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint érdeklődésünkre közölték, a 19 éves abádszalóki férfi ellen közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárás a Makói Rendőrkapitányságon. A rendőrök a terheltet őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Mint azt megírtuk, tegnap iskolakezdés előtt hívta fel valaki a rendőrséget, s közölte, hogy bomba fog az iskolában robbanni.A  rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel vonultak a helyszínre, azonnal kiürítették a felsősök épületét, s átvizsgálták azt. Robbanószert/bombát szerencsére nem találtak.

A vizsgálat idejére a diákokat az Ady Endre Művelődési Házba, illetve az óvodába kísérték át. A bombariadó miatt végül aznap nem maradt el tanóra. A reggelit a diákok délután bepótolták.

a közveszéllyel való fenyegetés bűncselekmény, mely miatt a bíróság 3 éve börtönt szabhat ki.