Hírek Makó Színes Térség

Makocino – online te(l)jeskávé

Didergő makói munkások, interaktív egészségvédelem, vidám versművészek, Micimackó csodája. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Higanyszál

Vacognak a makói munkások.

Mármint a kandallógyár dolgozói, akik a Delmagyar.hu-nak panaszkodtak a zord munkakörülményekről.

„Tegnap délelőtt 11 körül a csarnokokban is jártunk. Azt láttuk, a dolgozók mindenütt vastagon felöltözve, céges munkaruhában szorgoskodtak – volt, aki sapkát viselt. Egy csarnokban mértünk 21 fokot, a többiben 16-17 fok volt a hőmérő szerint. Az előírt minimum 14 fok.”

Fáznak a dolgozók: fűtenek-e rendesen a makói kandallógyárban?

„Fáznak a dolgozók a kandallógyárban! A makói Váll-Ker Kft. évek óta spórol a fűtéssel!” – hívta fel a figyelmünket egy feltehetőleg nem valós személyt takaró e-mail-címről érkezett levél. A szerző más panaszokkal is előállt, például hogy megkövetelik a munkaruha viselését vagy a beléptető kártya használatát – ami nyilván másutt is hasonlóképp van.

Korrodáció

Interaktív kórházfórum.

Mobilos bejelentkezés is színesítette Kallai Árpád és Nagy Jenő maroslelei egészségügyi rendezvényét – tudósít a Promenad.hu.

„Az érrendszer olyan, mint egy ház vízvezeték-hálózata, ha valahol elkorrodál a cső, nem elég ezt a kis szakaszt rendbe tenni, hanem át kell nézni az egészet, mert bárhol lehet hasonló probléma – fejtette ki Nagy Jenő.”

Mobilos bejelentkezés színesítette a fórumot | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Igazi kuriózumnak számított – ahogy dr. Kallai Árpád fogalmazott – hogy nem csupán személyesen mondták el az észrevételeiket az egészségüggyel kapcsolatban a marosleleiek, hanem még telefonon is bejelentkezett egy kórházban fekvő férfi. A CSMEEK főigazgatója folyamatosan járja a hódmezővásárhelyi és a makói kistérség településeit, hogy találkozzon az ott élőkkel.

Retorika

Ifjú versművészek versengtek.

Színvonalas versmondó versenyt tartottak a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában – számol be róla a Vásárhely24.

„Az egyik szempont az, hogy az életkoruknak megfelelő-e az a vers, amivel előhozakodnak. A másik, hogy milyen a retorikájuk, milyen a kiejtésük, mennyire tudják beleélni magukat a közvetítésbe.”

Átélni és átadni egy gondolatvilágot – Vásárhely24

Kedd délután versmondó versenyt tartottak a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában. Forrainé Kószó Györgyi, a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola intézményvezetője elmondta, az iskolában nagy hagyománya van annak a versmondó versenynek, amelynek tétje a megyei döntőbe való bejutás, amit idén Szentesen fognak megrendezni.

Cukiság

Micimackó csodája.

Megérkezett az élőszereplős Micimackó, Marc Forester következő munkájának első trailere – tudósít a Zoom.hu.

„A történet szerint a gyermeki barátait hátrahagyó, felnőtt Róbert Gidához egyszercsak bekopog Micimackó, hogy van egy kis probléma. Róbert Gidát Ewan McGregor alakítja, aki a Nagy hal után újra megmutathatja, hogy a cuki alkotások is jól állnak neki. Ez az egyik legígéretesebb alkotás a készülő Disney-feldolgozások közül.”

Megérkezett az élőszereplős Micimackó első trailere!

Megérkezett az élőszereplős Micimackó első trailere! Kedden megjelent Marc Forester következő munkájának a traielere. Tessék hátradőlni és rácsodálkozni Micimackóra: Egyébként a Z világháborút és az Én, Pán Pétert is jegyző Marc Forstertől érzékeny és kedves filmre számíthatunk a Micimackó univerzumából. A rendező csinált már hasonlót, az Én, Pán Péter esetében, mint amire most vállalkozik.