Hírek Makó Színes

Kesztyűben hajtogattak a tanárok

Ahogy korábban beszámoltunk róla, március 5. és 9. között tartják országszerte a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete rendezvénysorozatot, amelyhez a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye is csatlakozott. Az első rendezvényre nagyon sok érdeklődő regisztrált. Kedden empátiaműhelyt is tartottak a térségi pedagógusoknak.

Gajáta Fanni – Makó

Hétfőn a serdülőkor pszichológiai jelenségeiről Nagy Márta pszichológus tartott előadást, illetve Gregorné Szabó Gabriella konduktor és Siketné Torma Gabriella gyógypedagógus csoportos mozgásfejlesztő foglalkozásán vehettek részt a jelentkezők. Kedden két programmal folytatódott a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete. Elsőként érzékenyítő tréningen vehettek részt az óvoda- és iskola pedagógusok, majd a délután során figyelemfejlesztő tréningre is sor került. A sajátélményű gyakorlatokat a szakszolgálat munkatársai állították össze.

– Különböző állomások vannak, ahol különböző típusú problémákkal találhatják szembe magukat az odaérkezők. Az egyik állomáson kerekesszékben kell feladatokat megoldani. Ez a sajátos nevelésű igényű gyerekek mindennapjaiba enged betekintést, azonban olyan állomás is lesz, ahol figyelemi problémákra próbáljuk érzékenyíteni a pedagógusokat, de azt is megtapasztalhatják ma az ide érkezők, hogy milyen egy grafomotoros nehézséggel küzdő gyermek hétköznapja – fogalmazott Koczkás Anikó, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének vezetője.

Bányai Anita, a maroslelei Zengő Óvoda óvodapedagógusa is átélte, milyen, amikor egy kisgyerek grafomotoros nehézségekkel küzd. A munkáskesztyűben való hajtogatás feladta a leckét.

– Azért tartottam fontosnak ezt a rendezvényt, mert ilyenkor a kolléganőimmel tanulhatunk. Úgy gondoltam, mivel gyerekekkel foglalkozunk, a hasznunkra válhat, ha egy érzékenyítő programon vehetünk részt – mondta az óvodapedagógus. Mint megtudtuk, a szakszolgálat utazó gyógypedagógusai heti rendszerességgel járnak ki a maroslelei intézménybe is. – A szülők egyre nyitottabbak e felé, mivel a gyermekének mindenki a legjobbat szeretné adni.

A pedagógusok élvezték a feladatokat, hiszen sokaknak egy teljesen új világot mutatott meg. Az állomásokról mindenki elégedettek távozott.