Hírek Kiemelt hírek Makó

A jó gyakorlat átadása és az innováció a cél

Egy pályázatnak köszönhetően ingyenes továbbképzésen vehetnek részt az óvodapedagógusok a Makói Óvodában. A mostani alkalommal a környezettudatos magatartás elsajátítása volt a középpontban.

Kiss Dániel – Makó

– Azért tartjuk fontosnak az egymástól való tanulást, hiszen mindig haladni kell a korral, nagyon fontos a pedagógiában az innovatív pedagógus, hogy mindig új dolgokkal tudjon készülni a gyerekek számára – mondta el Bába Andrásné. Az intézményvezető hozzátette, hogy a tavalyi évben jelentkeztek az Oktatási Hivatal felhívására, amelyben olyan óvodákat kerestek, akik bemutatnák jó gyakorlataikat. A februárban zajló háromnapos továbbképzés témája a tehetséggondozás volt, a mai nap pedig a környezettudatos magatartás elsajátítása köré épült.

Ennek érdekében az óvodában megünneplik az ehhez kötődő világnapokat, illetve egy mezítlábas sétány is várja a gyerekeket tavasztól őszig, amely az egészségüknek is jót tesz amellett, hogy a friss levegőn, a természetben vannak. Az Erdélyi püspök utcai óvoda ráadásul a madárbarát és a zöld óvoda címet is viseli.

A továbbképzésre az ország bármelyik óvodájából lehetett jelentkezni, ráadásul a drága képzésekkel ellentétben, a pályázatnak köszönhetően ez ingyenes is. A mostani alkalomra húszan jöttek, leginkább Bács-Kiskun megyéből.

 

Borítóképünk egy korábbi óvodai eseményen készült.