Kék hírek Ország-világ Térség

Asztallapba rejtették a hamis gyógyszereket

Közel 250 ezer hamis gyógyszert találtak egy szerb autóban a pénzügyőrök. A gyógyszert lefoglalták és eljárást indítottak.

A NAV munkatársai egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.  A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a rakodóteret kinyitva azt látták, hogy a járművet bútorokkal pakolták meg, ezért az autót röntgenvizsgálatra irányították.

Hamis gyógyszerek a bútorlapban

Hamis gyógyszerek a bútorlapbanA pénzügyőrök megközelítőleg 250 ezer gyógyszert találtak egy szerb autóban, Röszkén. A gyógyszert lefoglalták és eljárást indítottak. Munkatársaink egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a rakodóteret kinyitva azt látták, hogy a járművet bútorokkal pakolták meg, ezért az autót röntgenvizsgálatra irányították. A röntgenképek elemzésekor látszott, hogy a bútorlapok közé valamit elrejtettek. A tételes ellenőrzést és az asztallapok lecsavarozását követően megközelítőleg 250 ezer – „Tamol-XX 200 mg.” és „Top Dol 100 mg.” feliratú – tablettát pakoltak ki a pénzügyőrök. Az eltérő mintázatú gyógyszerek dobozain azonos sorozatszám és lejárati idő szerepelt. A több mint 2,5 millió forint értékű, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerszállítmányt és a sofőrt munkatársaink feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2018. március 6.

A röntgenképek elemzésekor látszott, hogy a bútorlapok közé valamit elrejtettek. A tételes ellenőrzést és az asztallapok lecsavarozását követően megközelítőleg 250 ezer – „Tamol-XX 200 mg.” és „Top Dol 100 mg.” feliratú – tablettát pakoltak ki a pénzügyőrök. Az eltérő mintázatú gyógyszerek dobozain azonos sorozatszám és lejárati idő szerepelt.

A több mint 2,5 millió forint értékű, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerszállítmányt és a sofőrt a NAV munkatársai feljelentéssel átadták a rendőrségnek.