Futótűzként terjed a közösségi oldalon, hogy az MSZP-P jelöltje beadta a derekát, és visszalép Kiss Attila javára.

MH – Összállítás

Hétfőn este a sorsolásra jelentkező 14 jelöltből csak Rója István az MSZP 4-es választókerületi jelöltje látogatott el a vásárhelyi városháza díszterembe, ahol kiderült, a jelen állapotok szerint a 6-ik helyre került a szavazólapon.

Pár órával később a Facebookon egy poszt kezdett terjedni, melyben Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester – aki egyébként április 8-ra is országos, összellenzéki összefogást szorgalmaz  – édesapja azt írja, az MSZP jelöltje visszalépett, írja a vasarhely24.

Hogy ez valóban így van-e, arról megkérdeztük volna Rója Istvánt, ám telefonon eddig nem sikerült elérnünk. Az MSZP és a Jobbik vásárhelyi elnökei, Kis Andrea és Dombi-Kiss László egyelőre nem tudnak arról, hogy Rója István visszalép-e. Amint elérjük az érintettet – Rója Istvánt -, megírjuk.

Rója István személyéről egyébként elsők között döntöttek, képviselőjelöltnek még Botka László korábbi miniszterelnök jelölt kérte fel a makói volt iskolaigazgatót. Később a DK-val való választókerületi jelöltekről történő egyeztetés szerint, a DK jelöltje, Mucsi Tamás már visszalépett Rója javára, ő már aláírásgyűjtésbe sem kezdett az induláshoz.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest