Két legyet is üthettek egyszerre azok a szépkorúak, akik részt vettek ma a Hagymatikum tavaszi nyugdíjas napján. Egészségszűrésen vehette részt és zenéltek is nekik. Ráadásul élvezhették a fürdő egyéb áldásait is.

 Korom András – Makó

Szép kígyózó sorokban várakoztak az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai által tartott vérnyomás, haskörtérfogat, testtömegindex és koleszterinszint, érszűkület és egyéb vizsgálatokra mindazok, akik részt vettek a Hagymatikum Tavaszi nyugdíjas találkozóján. Hasonlót egyébként gyakran rendeznek. A nagymamák és nagypapák kedélyesen beszélgettek a vizsgálatok előtt és közben is,  azt latolgatták, hogy utána melyik medencében mártózzanak meg. Olyan is akadt köztük, akik az elektromos fájdalomcsillapító géppel kezeltette magát.

– Rendszeresen eljövünk ezekre a nyugdíjas napokra, s úgy gondoltam, ahogy máskor is tettem, most is kipróbálom ezt a fájdalomcsillapító gépet – mondta Kónya Istvánné. Az Apátfalvi születésű, de Szegeden élő asszony hozzátette: a kezelés hatásos, mert máris jobban érzi magát. – Eddig is megszűrettem az egészségemet, most is megteszem, igaz korábban mindenem rendben volt – árulta el, s férjével együtt tényleg az összes szűrést végigcsinálták.

– Nagyon jó ötletnek tartom az egészségszűrész a nyugdíjas napon. Nekem egy picit magas a vérnyomásom, a vércukrom, a koleszterinem, a triglicerid szintem. Kifejezetten ezért jöttem, hogy itt most kellemes környezetben újra megméressem ezeket. Ha csak tudok, mindig eljövök ezekre a nyugdíjas napokra. Sőt megváltottam a nyugdíjas bérletet a fürdőbe, minden nap úszok egy kicsit, s ez nekem nagyon jó  – árulta el a makói Solymosi Endréné.

– Ezzel e rendezvénnyel is szeretnénk felhívni a vendégeink figyelmét, hogy a a Hagymatikumra nem csak mint fürdőre gondoljanak, de az egészségre, s annak megtartására – mondta Gergely Gábor fürdőigazgató. Hozzátette: már sokadjára rendeznek egészségszűrést, közösen az Egészségfejlesztési irodával, de tavaly a saját dolgozóikat is átszűrették. – Idén négy nyugdíjas találkozót tervezünk, a main kívül lesz májusban, júniusban és októberben is egy-egy. Ezekre elsősorban makóiakat és a térségben lévő településeken élőket várják, de természetesen a máshonnét, akár külföldön élőket is szívesen fogadják. Ezeken az alkalmakon a vendégek kipróbálhatják az elektroterápiás szűréseket és a masszázst is, melyekért más napokon fizetniük kellene.

Példa értékűnek tartja Kallai Árpád, a makói-vásárhelyi kórházak főigazgatója a Hagymatikum eddig rendezett szűrőnapokat  a vendégeknek és a munkatársainak is. – Követendő az olyan munkáltató, mely ez egészségszűréseket biztosítja a dolgozóinak – hangsúlyozta.

Hallgassa meg a kórház főigazgatóját:

Késő délelőttől a fürdő éttermében Várkonyi Tibi élő zenével szórakoztatta a nyugdíjasokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest