Hírek Térség

Lázár: munkát ajánlunk a megélhetési bűnözés helyett (videó)

Térségünk országgyűlési képviselője Csanádalbertiben újra bocsánatot kért korábbi kijelentéséért a közmunkásoktól, egyúttal megvilágította, hogyan számolta fel a Fidesz-kormány a megélhetési bűnözést.

Pintér M. Lajos

Gizikénél és férjénél vendégeskedett hétfőn este Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Térségünk országgyűlési képviselőjének fantáziáját a Facebook-oldalára feltöltött videó tanulsága szerint megmozgatta a fokhagymás sült kolozsvári szalonna, ám a gasztronómiai élvezetek helyett súlyosabb témákat boncolgatott a házigazda családdal.

„Sajnos volt olyan időszak, amikor nem lehetett a szociális segélyből megélni és akkor is boldogulni kellett. Voltak olyan emberek, akik a jövedelmüket másképp egészítették ki. Ezt kár eltagadni. Az én mondatom valószínű nem volt jó. Megsértettem sok embert szándékomon kívül. Ezért már bocsánatot kértem” – írja a politikus, aki újra megkövette a közmunkásokat.

Első felindulásában Gizike is a szívére vette Lázár János korábbi mondatait, ám hamar belátta, és mostanra elismeri: régen a falujukban is rengetegen loptak, akik nem tudtak megélni a szociális segélyből. Ez azonnal meg is szűnt, amikor a Fidesz-kormány bevezette a közmunka rendszerét.

– A megélhetési bűnözés helyett mi munkát ajánlottunk és ajánlunk az embereknek – húzza alá a miniszter, aki hozzáfűzi, fontos, hogy a közmunkából egyre többeknek a piaci állások felé vezet az út.

Hogy hol található a térség legkiválóbb hentese, milyen az igazán ízletes kolozsvári szalonna, és mi újság Csanádalbertin és Mezőhegyesen, kiderül a videóból!

One Response

  1. Tisztelt miniszter ùr!
    62èves vagyok de ilyet mèg nem hallotam hogy ez idő bocsànatot kèrjen az elhangzottakèrt ezèrt tisztelem becsülöm ès minden elismerèsem az önè!

Comments are closed.