Térségünk országgyűlési képviselője Csanádalbertiben újra bocsánatot kért korábbi kijelentéséért a közmunkásoktól, egyúttal megvilágította, hogyan számolta fel a Fidesz-kormány a megélhetési bűnözést.

Pintér M. Lajos

Gizikénél és férjénél vendégeskedett hétfőn este Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Térségünk országgyűlési képviselőjének fantáziáját a Facebook-oldalára feltöltött videó tanulsága szerint megmozgatta a fokhagymás sült kolozsvári szalonna, ám a gasztronómiai élvezetek helyett súlyosabb témákat boncolgatott a házigazda családdal.

„Sajnos volt olyan időszak, amikor nem lehetett a szociális segélyből megélni és akkor is boldogulni kellett. Voltak olyan emberek, akik a jövedelmüket másképp egészítették ki. Ezt kár eltagadni. Az én mondatom valószínű nem volt jó. Megsértettem sok embert szándékomon kívül. Ezért már bocsánatot kértem” – írja a politikus, aki újra megkövette a közmunkásokat.

Első felindulásában Gizike is a szívére vette Lázár János korábbi mondatait, ám hamar belátta, és mostanra elismeri: régen a falujukban is rengetegen loptak, akik nem tudtak megélni a szociális segélyből. Ez azonnal meg is szűnt, amikor a Fidesz-kormány bevezette a közmunka rendszerét.

– A megélhetési bűnözés helyett mi munkát ajánlottunk és ajánlunk az embereknek – húzza alá a miniszter, aki hozzáfűzi, fontos, hogy a közmunkából egyre többeknek a piaci állások felé vezet az út.

Hogy hol található a térség legkiválóbb hentese, milyen az igazán ízletes kolozsvári szalonna, és mi újság Csanádalbertin és Mezőhegyesen, kiderül a videóból!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest