A Makói Magán Zeneiskola képzőművészeti csoportjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Hagymaház Galériában. A rengeteg gyerekmű között nemcsak látható, hanem hallható tárgyak is helyet kaptak – így aki bátor, meg is rázhatja a papírból készült csörgőlabdát.

Gajáta Fanni – Makó

Félévet zártak a Magán Zeneiskola képzőművészeti csoportjai: a földeáki, kiszombori és a Kálvin Téri Református Általános Iskola telephelyein alkotó gyerekek műveiből nyílt tárlat a Hagymaházban. Oláh Nóra művészeti tanár a megnyitó előtt elmondta, egyéni és csoportmunkák is születettek plasztikák és síkmunkák formájában. Az igazi öröm számára, hogy egykori növendéke, Kürtösi Tamás ma már segítőjeként tevékenykedik. Tamás most is alkotott, ugyanis portrékat készített a gyerekekről.

A 2. A osztályos Hangai Natália csoportosan ügyeskedett a többiekkel. A kálvinos diák elárulta, egy házat készítettek, amelyben állatok is vannak.

– Nagyon jó volt a többiekkel alkotni, ez az egyik kedvencem. Elhasznált dolgokból készült a házikónk, mint például WC guriga és a tojástartó alja – mesélte Nati, aki festeni és rajzolni is szeret. – Szeretnék sokáig a csoportban maradni is.

Csikota József, a Makói Magán Zeneiskola igazgatójától megtudtuk, egyik művészeti ág sem áll tőle messze, hiszen zenészemberként úgy gondolja, a képzőművészet és a színjátszás is emberi érzéseket, kommunikációt közvetít.

– 1994-ben indítottuk el a zeneiskolát, majd 1996-ban már a társművészetek is elkezdtük oktatni, ugyanebből az okból. Kodály azt mondta, tömegeket kell megmozgatni, az emberekhez el kell vinni a művészetet. Úgy gondolom, nemcsak a nagyvárosokban születhetnek tehetségek, hanem a környező falvakban is, ezért végtelenül fontosnak tartottam, hogy máshol is legyenek telephelyeink – fogalmazott Csikota József.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest