A közösségi oldalon terjedő pletyka alapján megkerestük az érintetteket, mindenki tagad és azt mondja, hogy az ő jelöltjük az erősebb. Ilyenből pedig igazából csak egy lehet, kettő nem.

Nagy Szabolcs – Térség

Mint korábban megírtuk, Márki-Zay Péter édesapja arról számolt be Facebook posztjában, hogy végre megvan az ellenzéki megegyezés, Rója István (MSZP-P) visszalép Kiss Attila (Jobbik) javára.

Az, hogy lesz-e visszalépés, ha igen, mikor, illetve ki fogja ezt megtenni, nagyon érdekli ebben a választókerületben is a szavazókat így érthető, hogy ez a hír futótűzként terjed el a közösségi oldalon. Az érintettek szerint azonban ennek semmi alapja nincs, az egyeztetést és a visszalépést is cáfolják, persze a pártok véleménye különböző erről.

Mucsi Tamás (DK), Rója Istvánt támogatják:

– Ilyen jellegű egyeztetés abszolút nem volt, a mi információink szerint Rója István az esélyesebb jelölt, a DK álláspontja az, hogy ha ilyen megtörténik, akkor Kiss Attilának kell vissza lépnie Rója István javára. Nem tudom, hogy honnan indult ez a poszt, én a Péternek az édesapját személyesen nem is ismerem, az én határozott véleményem az, hogy Rója István az erősebb és támogatottabb jelölt, én nem tartom valószínűnek, hogy Pista visszalépne a Jobbik javára, nekünk ez egy vállalhatatlan döntés lenne.

Rója István (MSZP-P), országgyűlési képviselő-jelölt:

– Nem akarok visszalépni, egy közösség, nem is kis közösség felkért, tehát ha én ezt vállaltam, akkor ezt addig végigcsinálom, amíg határozottan nem kapok olyan jellegű kérést, ami a nagypolitikától jön, és alátámasztja, hogy mit kell tennem. Tehát én kitartok. Ez nem ilyen egyszerű dolog, ez nem azon múlik, hogy majd én gondolok egyet, ugye itt a pártoknak egyeztetni kell. Én azt gondolom, hogy vagy a Molnár Gyulának (az MSZP elnöke, a szerk.) vagy nekem higgyék el, senki másnak. Tehát a hír nem igaz.

Rója István meglepően óvatosan fogalmazott, őt a Makói Városi Televíziónak sikerült elérnie. Állítása szerint most nem lépett vissza, ám a jövőre nézve ezt nem cáfolja egyértelműen, Budapestről várja az utasítást. Érdemes összevetni ezt a Jobbik nyilatkozatával, érezhető a különbség a két álláspont között.

Kiss Attila (Jobbik), országgyűlési képviselő-jelölt:

– Én úgy gondolom, hogy vissza kellene lépjen, azt a Facebook bejegyzést, ami alapján elindult a hír én is láttam, úgy is gondolom, hogy ez lenne a helyes Rója István részéről, mást megerősíteni nem tudok.

Időközben Márki-Zay Péter édesapjának posztja is törlésre került, a közösségi oldalon röviddel ezután egy új posztot érkezett tőle, amelyet a makói MSZP is átvett.

Jellemző a helyzetre, hogy többek között olyan elméletet is hallottunk, miszerint Márki-Zay Péterék talán a nyulat akarták ezzel a poszttal kiugrasztani a bokorból, ezzel mintegy nyomást gyakorolva Rója Istvánra/MSZP-re, bár mint látjuk ezt az édesapja cáfolta.Nagyon sokan számítanak visszalépésre, ám jelenleg mindkét oldal azt mondja, az ő jelöltje az erősebb, ezért a másiknak kellene visszalépni.

Ezzel az a probléma, hogy „erősebb” jelöltből nem lehet egyszerre kettő, vagy az egyik, vagy a másik.

 

A saját mérési eredmények között sem lehet nagy különbség ezek szerint, és úgy tűnik ismét beigazolódik az a mondás, hogy „minden szentnek maga felé hajlik a keze”. Egyelőre legalábbis a pártok egymást, és a választókat győzködik hogy a saját jelöltjük erősebb, még a háttértárgyalásokat is tagadják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest