A piás igási, jégbe zárt Alföld, Hézső nagyképűsége és a szerelem szárnyai. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Gazdaság

A korsó és a kút.

Egy makói vállalkozó komoly összeget ajánlott fel azért, hogy az üzlete előtti kis park megszépülhessen, a Korsós lányként ismert alkotással adná vissza a tér régi hangulatát – számol be róla a Delmagyar.hu.

„A kutat fehér lovas kútnak hívták azért, mert volt egy igási gazda, aki a piacra menet mindig itt kötötte ki a lovát. Mivel nem vetette meg az italt, előfordult, hogy pénteken érkezett, de a ló még vasárnap is ott volt.”

Pénzt is áldoz a makói zöldséges az üzlete előtti parkért: Kacsner 300 ezer forintot ajánlott a Korsós lányért

Valamikor régen a makói piac a városközponttól a mai Kossuth utcán húzódott végig, odáig, ahol most az én üzletem van. És akkoriban is itt állt a szobor, ivókútként funkcionált – mondta Kacsner István (kis képünkön) arról, hogy miért szívügye a szobor itteni elhelyezése.

Nyomok

Jégbe zárva.

A Vásárhely24 Mindszenten ugyan nem bukkant jégzajlásra, de így is csodálatos téli fotókkal jelentkezik.

„A kocsiból kiszállva csipkedett a mínusz, a hó ropogott a talpam alatt, de azért lesétáltam a komphoz készíteni pár képet. Igazi téli hangulat uralkodott, a tavaszt még nyomokban sem tapasztaltuk.”

Mindszentre mentünk jégzajlást nézni – képekkel – Vásárhely24

Jégzajlás nem volt, a komp viszont üzemelt. Tökéletes vasárnap délutáni programként az jutott eszünkbe, hogy családilag elmegyünk jégzajlást nézni Mindszentre. De egy darab jég nem volt a folyó ezen szakaszán. A komp viszont zavartalanul működött. A kocsiból kiszállva csipkedett a mínusz, a hó ropogott a talpam alatt, de azért lesétáltam a komphoz készíteni pár képet.

Gumilabda

Hézső nagyképűsége.

A Promenad.hu Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész Visszatekintés című tárlatának megnyitóján járt.

„Sok fejtörést okozott a válogatás. Fiatalabb koromban ‘nagyképű’ voltam. Ez azt jelenti, hogy nagyméretű képeket festettem, és ezeket nem lehet összezsugorítani, nem olyan, mint a gumilabda. Egyrészt a falak lehetőségeit figyelembe kellett venni, másrészt azt is, hogy melyik művet lehet a másik mellé rakni.”

80 év közel 80 műve Hézső Ferenctől | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Vasárnap nyílt meg a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész Visszatekintés című tárlata. „Sajátos, egyedi és vásárhelyi érzéseket, hagyományokat ötvöző világot tudott teremteni Hézső Ferenc. Ezt a világot tovább tudta adni, hiszen pedagógusként, mesterként, művésztelepek szervezőjeként, vezetőjeként, főiskolai oktatóként egyaránt művésznemzedékek sokaságának tudta tapasztalatát, értékőrző látásmódját továbbörökíteni” – fogalmazott Hézső Ferenccel kapcsolatban köszöntőjében dr. Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője.

Élvezet

A szerelem szárnyain.

Eljegyzés után nyert fantasztikus vb-aranyérmet, a Blikk Online szerint a szerelem adott erőt Márton Anita súlylökőnek a sporttörténeti győzelemhez.

„Óriási öröm számomra, hogy idáig jutottam – árulta el érdeklődésünkre a sportoló. – Persze az, hogy a párom, a családom mindvégig támogatott, szintén rengeteget jelent, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Most próbálom kiélvezni a pillanatot…”

Eljegyzés után vb-aranyérem: A szerelem adott erőt Márton Anitának a sporttörténeti győzelemhez

Az olimpiai bronzérmes súlylökő a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét szerezte meg a birminghami fedett pályás eseményen. A sportoló 19,62 méteres lökéssel ért fel a csúcsra – menyasszonyként. Tavaly decemberben jegyezte el a kedvese, Tajti Zsolt, akivel októberre tervezik az esküvőt. – Tíz éve vagyunk együtt, így eljött az idő, hogy meglépjük ezt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest