Ez is kiderült Csanádalbertiben, ahol a Péter családnál vendégeskedett térségünk országgyűlési képviselője. Szó esett a „mamahotelről” és a vidék megtartóképességéről is.

Pintér M. Lajos

Budapest és Szeged után – ahol a Szeviép-károsultak jogi képviselőjével találkozott – Csanádalbertiben folytatódott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői munkanapja. Facebook-oldalán úgy fogalmazott, választókerülete egyik kistelepülésén a kérdés, hogyan teremthető meg a magyar vidék megtartóképessége. A Péter családnál vendégeskedve bizakodással telt el a politikus.

A Facebook-oldalán közzétett videóból többek között kiderül, a csanádalberti közösség legendásan összetartó és szorgalmas. Bár manapság egyre kevesebben művelik meg a kertet, és tartanak jószágot, aki akar, talál munkát, mégpedig értelmes és tartalmas tevékenységgel tehet szert jövedelemre.

A Péter család elárulja, milyen kiszolgálást és ellátást kap Szegeden tanuló gyermekük a „mamahotelben”, mire a rúd szalámival távozó Lázár János is lerántja a leplet hétvégéinek „titkáról”: az ő családjuk számára is elmaradhatatlan a nagymama hétvégi főztje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest