Belföld Hírek Kiemelt hírek Térség

3700 dél-alföldi munkahelyet ment meg az állam (videó)

A szocialista kormányzás csődbe vitte a Szeviép alvállalkozóit, a Fidesz-kabinet segít a bajban. A vonatkozó kormányrendeletet Lázár János miniszter hozta el a károsultak képviselőjének.

Pintér M. Lajos

Szegeden, Szabó Bálint jogásznál, a Szeviép-károsultak képviselőjénél járt hétfőn Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A miniszter Facebook-oldalán közzétett videóból kiderül, Orbán Viktor miniszterelnök megbízására hozta el a kormányrendeletet, mely a pórul járt vállalkozók megmentéséről szól.

A történet lényege: nyolc éve harcol a túlélésért és kifizetetlen munkadíjáért 106 magyar kisvállalkozás, akiket Szeged szocialista városvezetése és a Szeviép tulajdonosai hagytak cserben. A kormány döntése 3700 munkahelyet ment meg, a károsultak – akik március végéig jelentkezhetnek a Csongrád Megyei Kormányhivatalban – mintegy 62 millió forintig, azaz 200 ezer euróig teljes kártérítést kapnak.

Ez azt jelenti, hogy a Dél-Alföld elmúlt évtizedének legnagyobb csődbűntettében 1,5 milliárdnyi kifizetetlen számlát rendez a polgári kormány. Azok helyett a szocialisták helyett – mutat rá a miniszter –, akik irányításuk során az országot és a vállalkozásokat is csődbe vitték.

Lázár és Szabó beszélgetéséből kiderül: a cél, hogy a végén börtönbe kerüljenek a korrupt politikusok, akik az egész „vircsaft” haszonélvezői, és a magyar adófizetők helyett amúgy a bűnelkövetők fizessenek…