Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó elektromos forradalma, postagalambász-királyok, leblokkolt Google-térkép és a magyar sas trükkjei. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Feltölti

Elektromos forradalom Makón.

Már a hagymavárosban is fel lehet tölteni az elektromos autókat, méghozzá a Bástya Hotel parkolójában – jelenti a Delmagyar.hu.

„Az igazgató, Puszta Sándor szerint néhány éven belül olyan sok elektromos autó lesz a forgalomban, hogy komoly szükség lesz rá. […] Tíz éve még senki sem kért wifijelszót, ma meg ez az első, ha valaki belép. Szerintem néhány éven belül már az elektromos autók feltöltési lehetősége is természetes igény lesz – mondja.”

Elektromos autót már Makón is lehet tölteni

Makó – Már Makón is fel lehet tölteni az elektromos autókat, méghozzá a Bástya Hotel parkolójában – a szállóvendégek ráadásul ingyen tehetik ezt meg. Az igazgató, Puszta Sándor szerint néhány éven belül olyan sok elektromos autó lesz a forgalomban, hogy komoly szükség lesz rá.

Halmoznak

A postagalambászok királyai Hódmezővásárhelyen.

A Promenad.hu a Magyar Postagalamb Sportszövetség U–1-es helyi egyesületének ünnepségén járt, és arról tudósít.

„Baranyai Antal, a sport krónikása elmondta, 85. alkalommal rendeznek évértékelő, évzáró és díjkiosztó gálát. Az idei év különösen jelentős, hiszen 85 éve alakult a vásárhelyi egyesület, a
Magyar Postagalamb Szövetség pedig 135 éve. A vásárhelyiek sikert sikerre halmoznak.”

A postagalambászok királyai gyűltek össze | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Hármas jubileum jegyében tartotta Hódmezővásárhelyen, a Kutasi úti rendezvényházban díjkiosztó ünnepségét a Magyar Postagalamb Sportszövetség U-1-es helyi egyesülete szombaton este. Az elmúlt évhez kötődő hármas jubileumot ünnepeltek a postagalambsport képviselői Hódmezővásárhelyen: a Magyar Postagalamb Szövetség 135 éve, míg a hódmezővásárhelyi egyesület 1932-ben, 85 esztendeje alakult meg Columbia néven, és ma – Hódmezővásárhelyi U-1-es Postagalamb Egyesületként működik.

Érvelnek

Leblokkolt Google-térkép.

A térképre épülő útvonaltervező alkalmazás még a világtól elzárt Észak-Koreában is elérhető, a déli országrészben viszont nem, illetve használhatatlan – mutatja be az Origo.hu.

„Az eredendő ok, amiért az amerikai techvállalat szolgáltatása nem elérhető Dél-Koreában, az a két Korea közötti háborúra vezethető vissza. Ennek tűzszünettel való lezárása után, a déli országrészben különleges, szigorú rendelkezéseket hoztak azért, hogy megvédjék a részletes térképészeti adatok külföldre jutását. Ha az érzékeny információk rossz kezekbe kerülnek, az veszélyeztetheti az ország biztonságát, különösen az északi diktatúrától – érvel Dél-Korea.”

Ez a fontos Google-szolgáltatás működik Észak-Koreában

A világ egyik legértékesebb vállalatának tartott Google számos szolgáltatással könnyítette meg a felhasználók életét. Igen elterjedt például a térképre épülő útvonaltervező alkalmazás, mely sokat könnyíthet annak megoldásán, hogyan juthat el a felhasználó a keresett helyszínre, különösen idegen országban vagy környezetben. Ez a szolgáltatás még a világtól elzárt Észak-Koreában is elérhető, a déli országrészben viszont nem, illetve használhatatlan.

Trükközik

A magyar sas legendája.

Történelmi diadalban és kínos epizódban is volt részük a mieinknek a pjongcsangi téli olimpián, melynek legérdekesebb epizódjait a Blikk Online köti csokorba.

„Az amerikai–magyar Elizabeth Swaney félcsőben komoly mutatvány nélkül teljesítette mindkét gyakorlatát. Bár utólag arról beszélt, három trükköt bemutatott, ebből kívülről egy sem látszott, rengeteg kritikát kapott külföldön és idehaza is. Sőt várhatóan az olimpiai szereplés feltételeit is megváltoztatják Magyarországon, hogy az Erzsi, a Sas névvel csúfolt síakrobatáéhoz hasonló eset ne legyen a jövőben.”

Róluk szólt az idei téli olimpia

A rövid pályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor (22), Liu Shaoang (19), Knoch Viktor (28), Burján Csaba (23) összetételű férfiváltó győzött 5000 méteren, megszerezte hazánk első aranyérmét a téli ötkarikás játékokon. – „Szinte még mindig hihetetlen, hogy sikerült azt elérnünk, amiért éveken keresztül dolgoztunk, s megszereztük az olimpiai bajnoki címet” – ünnepelt Liu Shaolin Sándor.