Hírek Kiemelt hírek Térség

Magyarázkodás és vádaskodás Csanádalbertin

Kiss Attila elnézést kért a falu lakóitól, ha megsértette őket, majd megpróbálta megmagyarázni korábbi interjúját. Bár ennek nem találtuk nyomát, de ahhoz is ragaszkodik, hogy ő pozitív példaként említette a települést.

Nagy Szabolcs – Csanádalberti

– Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy ha ez a félreértés ennyi mindenkit megsértett, akkor először is elnézést kell kérjek – kezdte a Jobbik jelöltje a fórumát Csanádalbertin.

A magyarázkodásra azért volt szükség, mert az itt épült Művelődési Házat a Hír TV-nek adott interjújában értelmetlen beruházásnak nevezte, ezen pedig természetes módon felháborodtak a lakosok és a település vezetése is.

Ezután azonban arra hivatkozott, hogy egy szövegkörnyezetből kiemelt részletről van szó, és ő igazából pozitív példaként említette a települést. Ahogy korábbi anyagunkban, most is, és ezután is szó szerint idézzük az elhangzottakat, sőt, hogy ne legyen „félreértés” még a nyelvtani hibákat is benne hagyjuk:

A második része, minden, ebben az időszakban egy felfokozott hangulat van, ez az egyik, a másik pedig megszokhattuk már, hogy nagyon sok média egy igazából hazugságra épülő kampányt tudott folytatni, ez is egy kiragadott esemény, vagy kiragadott mondathalmaz volt, amit én az önök kultúrházára mondtam.

A Jobbik jelöltje vérig sértett egy komplett falut – Makó Híradó

Elképesztő felháborodást okozott a mintegy ötszáz fős Csanádalbertin Kiss Attila egy országos televíziónak tett nyilatkozata, amelyben értelmetlen beruházásokról beszélt a térségben. A legvisszafogottabb vélemény szerint is romba döntötte az esélyeit a választókerületben.

A Hír TV oldalán egyébként nyugodtan visszanézhető anyagban Csanádalberti előtt Kiss Attila a térség országgyűlési képviselőjét dicsérte, ami nyilván furcsa egy Jobbikos jelölttől, de ha úgy gondolja, hogy ez használ a saját kampányának, akkor íme, itt a teljes válasz a riporter által feltett kérdésre:

Először is elsősorban azt emelném ki, ami országos probléma, a fiatalok elvándorlása, illetve Magyarország elnéptelenedése. Ugye addig, amíg a vidéknek az eltartó képességét nem állítjuk helyre, addig bármi másról gondolkozni nagyon nehéz, illetve nincs is értelme. Az elmúlt időszakban vitathatatlanul nagyon sok beruházás érkezett, köszönhető ez itt a kormányon levő Fidesznek, és annak a második emberének, Lázár Jánosnak. Ezt azért tőle elvitatni nem lehet. De például olyan értelmetlen beruházások, hogy csak egy kis falvat érintsek Csanádalbertit, ahol egy 500 fős településről beszélünk, ahol egy 700 fő befogadására alkalmas kultúrházat építettünk, közben meg elfelejtünk arról gondolkodni, hogy hogy legyen ott élhető falu, illetve hogy kik fogják ezt majd belakni ezt a térséget.

Ez alapján továbbra is egyértelmű, hogy az interjúban Csanádalberti neve, bármilyen szövegkörnyezetet is nézünk, nem pozitív példaként vetődik fel, hanem éppen ellenkezőleg, ahogyan ezt korábban is megírtuk. Az anyag nyilvánvalóan vágott, de ha Kiss Attila ezek után is ragaszkodik ahhoz, hogy ő jó példaként említette a települést, akkor lesz szíves panaszt tenni a Simicska-médiumnál, és őket hazugságra épülő kampánnyal vádolni. Mert ez egyelőre átverés. Az ott élők szerint pedig a helyzetük, bár nem könnyű, de van fejlődés, és tisztességesen élnek, dolgoznak.

Hiába állítja Olasz Lajos (aki egyébként a Jobbik Makói Ifjúsági Tagozatának alelnöke), hogy korábbi cikkünk egy tisztességes ellenzéki jelölt lejáratása, ami jelenleg megkérdőjelezhetővé vált, az kizárólag a felkészültségének és az alkalmasságának kérdése, tisztességről szó sem esik.

 

Ennek pedig többek között az alapja, hogy jó néhány év térségi politizálás után, egy konkrét beruházás kapcsán azt sem tudja megmondani, hogy hány férőhelyes az általa értelmetlennek nevezett Művelődési Ház, ezzel félrevezetve egy országos televízió nézőit és rossz hírét keltve egy településnek.

Illetve, hogy a falu lakosainak és vezetésének elmondása alapján kampányidőszakon kívül gyakorlatilag soha nem találkozik az itt élőkkel, nem beszélget velük, fogalma sincs arról, mi foglalkoztatja őket, vagy éppen mennyire élhető a település, ahol a választók bizalmát kéri.