Hírek Színes

Ismét egy magyar filmért izgulhatunk az Oscar-gálán

Az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája idén is díjazza a 2017-es év legjobb filmjeit és a szakma kiváló alkotóit. A világ egyik legrangosabb filmes eseményén egy magyar alkotásért, Enyedi Ildikó filmjéért is szoríthatunk.

MH – színes

Helyi idő szerint 17 órakor kezdődik Los Angelesben a Dolby Színházban az átadó, amelynek házigazdája idén is Jimmy Kimmel amerikai komikus lesz – ő a második művész, aki két egymást követő évben vezeti a gálát, Billy Crystal ’97-es és ’98-as szereplése után.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Arany Medve-díjas filmdrámája is ott van a jelöltek között a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. A hazai idő szerint március ötödikén hajnal kettőkor kezdődő rendezvényen tehát sikerülhet megszerezni zsinórban a harmadik szobrocskát. 2016-ban Nemes Jeles László Saul fia című filmje kapta az elismerést a legjobb idegen nyelvű film kategóriában,  tavaly pedig Deák Kristóf és Udvary Anna Mindenki című alkotása érdemelte ki a díjat a legjobb élőszereplős kisfilm kategóriában.

A gálát a Duna Televízió közvetíti majd, vasárnap éjjel 0:25-től.

A jelölt film előzetesét pedig itt tudja megtekinteni:

 

Borítókép: Mozinet