Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Vittek, így enni is tudtak a kiszombori batyus bálon

A Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézet minden évben megrendezi az idősek farsangját a helyi önkormányzat segítségével. Ez szombaton sem volt másképpen: az Ady Endre Művelődési Házban a generációk találkoztak, ugyanis a Kiszombori Ifjúsági Klub és a Nótafa Népdalkör is fellépett.

Gajáta Fanni – Kiszombor

„Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek” – akár ez is lehetett volna a hivatalos szlogenje a kiszombori idősek farsangjának, amely keretén belül batyus bált is szerveztek. A nyugdíjas klubok tagjai és a község szépkorúi rengeteg finomsággal készültek, volt sós és édes is. Még Szegvári Ernőné polgármester is sütött: süteménnyel és fasírttal is készült a település első embere.

– Nagyon nagy öröm számomra, hogy ilyen aktívak az idősek itt Kiszomboron. Rendkívül termékenyek, ahogy láthattuk a mai fellépésüket. Egy nagyon jó csapatról van szó. Például a gyerekeknek nyári tábort szerveznek, de a rászorulókat is támogatják. Minden jóban benne vannak – fogalmazott a polgármester. – Mi is megpróbálunk segíteni nekik, például rendbe hoztuk az idősek otthonát, illetve igyekszünk támogatni a 70 év felettieket, tavaly 5 ezer forintos Erzsébet-utalványt tudtunk adni neki. Minden lehetőséget megragadunk, hogy segíthessünk ennek a korosztálynak is.

Kohut Amália, a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézet intézményvezetője elárulta, az idősek farsangja nagyon népszerű a településen, ilyenkor nemcsak a nyugdíjas klubból érkeznek tagok, hanem egész Kiszombort megmozgatja. Hozzátette, a mulatságon a finomságokat körbekínálják, de a hagyományokat is meg tudják mutatni. Farkas Imréné és Urbán Józsefné sem üres kézzel érkezett. Gizi néni egy üdítős finomságot, Magdi néni pedig sajtos falatokat készített.

– Mindig nagy sikere van, amikor kirándulni megyünk, mindenki nagyon szereti. Először megsütöm a lapokat, majd összeragasztom sajtkrémmel és megszórom sajttal. Ennyire egyszerű. Bár január óta nem nagyon tudtam sütni a lábműtétem után, azonban nagyon szeretek a tűzhelynél lenni, a család is mindig várja – árulta el Magdi néni. Egy kis különleges desszertet is készítette: a dinnye kinézetű sütemények az unokák kedvence.

navigate_before
navigate_next

– Én is nagyon szeretek sütni, főzni, de ez látszik is rajtam – vette át a szót Gizi néni nevetve. – Az unokák mindig várják, hogy valamit ehessenek, amikor jönnek, a kedvencüket készítem. Én is tagja vagyok a nyugdíjas klubnak, a mindennapokról szoktunk beszélni. Most, hogy jön a tavasz már a kertészkedés is téma lesz.

A jó hangulat nem maradhatott el, a verses-zenész előadások után szinte azonnal megkezdődött a bál. A kóstolók után már sokan táncra is perdültek.