Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Tánccal és zenével búcsúztatták a telet

A hagyományokhoz híven bemutatta télbúcsúztató-tavaszváró gálaműsorát a makói Maros Táncegyüttes. A Hagymaházban az általános iskolások is színpadra álltak: első féléves záróvizsgájukat tartották a néptánc szakosok.

Kiss Dániel — Makó

Több mint harmincéves hagyományt folytattak ma a Hagymaházban a néptáncosok: az összes csoport felvonult, hogy megremegtesse a színpadot táncjátékával. A gyerekektől kezdve a felnőttekig mindenki megmutathatta tehetségét és tánc iránti szenvedélyét. A talpalávalót pedig az immáron 16 éves Maros zenekar szolgáltatta, Bíró Anita vezetésével.

navigate_before
navigate_next

Felléptek a Gyöngyvirágok, a Mákvirágok, a Margaréta, a Pántlika, a Boglárka, a Pipacs-Boróka, a Maros, a MÖTYKE-ttő és a MÖTYKE csoportok is. A Maros táncegyüttes művészeti vezetője, Tóthné Döme Mária elmondta, hogy annak idején, először csak két csoport volt, mostanra viszont 140-en vannak, kétévente pedig új osztályt indítanak. A táncosokkal pedig nem csak az országot járják be, hanem határon túlra is utaznak fellépni, a naptár pedig már most nyárig tele van.

A tánc összetartó erejét pedig jól bizonyítja, hogy többen nagyon régóta részt vesznek a táncegyüttes életében. Halasi László 26 éve, általános iskolásként kezdte, és a térdműtéte sem tántorította el a néptánctól.

– Négy évvel ezelőtt abba kellett hagynom egy térdműtét miatt, de annyira hiányzott, hogy csak vissza kellett jönnöm – mondta el, hozzátéve, hogy október óta a MÖTYKE-ttő gárdáját erősíti.