Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Vastag Csaba megvastagodása, csúcsra járatott villanyóra, titkos kampányköltségek, lopakodó bevándorlás. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Összeadták

Márki-Zay mágikus milliói.

A Promenad.hu azt elemzi, mennyibe kerülhetett a hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltek kampánya, felhívva a figyelmet: helyben szabad a pálya, a pénzek mozgása sehol nem követhető nyomon.

„Ha mindent összeadunk, akkor a kampány tényleges költsége az országos médiaszereplésekkel együtt 50 millió forint lehetett, – ne feledjük a Szűcs Judithot is felvonultató, amerikai stílusú, zenés, fűtött sátras kampányzárót sem, ami legalább 5 millióba kerülhetett – ami azért különlegesen érdekes, mert ez körülbelül 60 hónapos polgármesteri fizetéssel egyenértékű, ez pedig bőven túlmutat Márki-Zay Péter teljes, másfél éves ciklusán, tekintettel a 2019 őszi helyi választásokra.”

Mennyibe kerülhetett a kampány Hódmezővásárhelyen? | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Addig, amíg az országgyűlési választásokon induló pártoknak és jelölteknek el kell számolniuk a kampányköltségekkel, az önkormányzati voksolásokon csatasorba álló aspiránsoknak ilyen irányú kötelezettséget nem ír elő a törvény. Mindez gyakorlatilag átláthatatlanná teszi, hogy egyes pártok miként és milyen összegekből finanszíroznak helyben induló politikusokat.

Bejelentkezett

Lázár a Facebookon védekezik.

A Delmagyar.hu is rábukkant a Miniszterelnökséget vezető miniszter új közösségi oldalára.

„Kiment a Csanádpalota és Nagylak közti határszakaszhoz, és Facebook-oldalán élőben bejelentkezve emlékeztetett rá, hogy az elmúlt két évben félmillió bevándorló jött Magyarországra a zöldhatáron, akik veszélyt jelentenek. Kérte, hogy az április 8-i voksolás alkalmával az ország biztonsága érdekében szavazzanak rá.”

A határról jelentkezett be és Makón gyűjtött aláírásokat Lázár János – videó

A választás tétje az ország megvédése: az dől el, hogy Magyarország bevándorlóország lesz, vagy magyar marad. A makóiak számára is az a kérdés, hogy olyan ember képviseli-e őket, aki garantálja az ország függetlenségét, vagy feladja azt – mondta délelőtt Makón Lázár János, aki támogató aláírásokat gyűjtött a Fidesz-KDNP-nek.

Terheltek

Pörgött az óra.

Péntek délben 6835 megawatton megdőlt az eddigi áramfogyasztási rekord, a Mavir az elmúlt napok rendkívüli hidegei miatt számított a rekorddöntésre, mely mások szerint fura – így a Népszava Online.

„A pénteki terhelés a munkanapok között hagyományosan a legalacsonyabb. Emellett az igények se az ilyenkor szokásos délután hat óratájt, hanem délben törtek a magasba. Ráadásul pénteken a hőmérő higanyszála 0 és mínusz 1 Celsius-fok között mozgott, messze a tavalyi rekordot eredményező mínusz 7,3 fok felett. Korábban a Mavir a fejleményeket a hideggel és a világítási igénnyel indokolta.”

Megdőlt az áramfogyasztási rekord

Péntek délben 6835 megawatton (MW) megdőlt az eddigi áramfogyasztási rekord – tette közzé a villamosenergia-ellátás zavartalanságáért felelős állami Mavir. A legutóbbi csúcsot tavaly január 11-én, illetve most szerdán mérték 6780 MW-on. A társaságnál az elmúlt napok rendkívüli hidegei miatt számítottak a rekorddöntésre. Az ugyanakkor – mások szerint – mégis fura.

Skatulyázták

Vastag megbélyegzése.

A Popdaráló és az X-Faktor egykori sztárja, Vastag Csaba azért hízott meg anno, hogy ne bélyegezzék meg, elege volt a szépfiú címkéből – olvasható a Blikk Online cikkében.

„Az első X-Faktor győztese hozzátette még azt is, hogy képes volt a súlyán is változtatni csak azért, hogy abbamaradjon a beskatulyázása. – Volt, amikor direkt meghíztam, és kilencvenöt kilós voltam, aztán egy évig szinte semmit nem ettem, és hatvanra fogytam. De ma már rájöttem: hiába úszom az árral szemben, úgyis elsodor, ha akar.”

Vastag Csaba vallomása: „Ezért híztam meg”

Vastag Csaba évekkel ezelőtt a Popdaráló és az X-Faktor című műsorok révén vált országosan ismertté. Az emberek a hangja mellett a külsejére is felfigyeltek: az énekes elmondása szerint mindig megkapta az ügyeletes szépfiú címkét. Csaba a Star Magazin nak beszélt arról, hogy milyen volt számára, hogy mindig megbélyegezték őt, és hogy miket tett ez ellen.