Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Hétvégén sem hagyjuk Önöket reggeli összefoglaló nélkül, hiszen pénteken is rengeteg dolog történt a városban és a térségben, de azt is eláruljuk, mikor köszönt be a tavasz.

MH – összeállítás

Bemutatta legújabb darabját a Makói Teátrum tegnap este a Hagymaházban. Ismét egy Rejtő-darabot, a Csontkomédia után a Jutalomjátékot vitték színpadra a makói színjátszók. Egy sétát is tettünk a városban, megörökítettük a havas tájat, hiszen hamarosan beköszönt a tavasz, és sokáig nem lehet hasonló látványban részünk. Lázár János is ellátogatott Makóra: a politikust a szakadó hóesés sem tántorította el, hogy beszélgessen a helyi lakosokkal és hogy támogatói aláírásokat gyűjtsön. Tegnap is bemutattuk a hét emberét: Vajda Józsefet, a Első Szorobán Alapítvány elnökét.

A márciusi hóesés nem kedvez Makó, és a térség focistáinak, több mérkőzés is elmarad a hétvégén, többek között a Makó-Hódmezővásárhely NB III-as meccs is.

Pénteken sok dolog zajlott a térségben is: Ambrózfalván az óvodások és iskolások fánkkal, teával és jelmezekkel búcsúztatták a telet a Faluházban. Kövegynél, az M43-as autópályán egy tehergépkocsi a szalagkorlátnak ütközött, szerencsére a balesetben senki nem sérült meg. Csanádalbertin viszont elképesztő felháborodást okozott a Jobbik jelöltjének, Kiss Attilának nyilatkozata.

A mai napon a Kornéliákat köszöntjük, napközben pedig -2 Celsius-fok várható, hétfőtől viszont megugrik a hőmérséklet: 4 fok körül alakul a nappali hőmérséklet, ami péntekre 10 fokra emelkedik. Kiszomboron batyus bált, Apátfalván gazdabált tartanak ma, a Maros Táncegyüttes pedig télbúcsúztatót tart a Hagymaházban 17 órától.

A hétvégéhez és a reggeli kávéhoz pedig jöjjön a The Weeknd dala: