Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Bemutatta legújabb darabját a Makói Teátrum

Ismét egy Rejtő-darabbal, a Jutalomjátékkal állt színpadra a makói amatőr színtársulat a Hagymaházban. Az egyfelvonásos vígjátékot vastapssal jutalmazta a közönség.

Kiss Dániel – Makó

A teátrum első évadában, a Csontkomédia előadásban szerepelt volna eredetileg két, szintén egyfelvonásos előadás mellett, végül úgy döntött a társulat, hogy később mutatják be a Jutalomjátékot. A darab különlegessége, hogy “színház a színházban” történik, hiszen a főszereplő maga is színész a történetben, aki egy karaktert alakít.

navigate_before
navigate_next

– Üzenni is szeretnénk a közönségnek ezzel, hogy milyen érdekes az, hogy a színház és a valóság hogyan keveredik, vagy hogyan nem keveredik. Vannak olyan emberek, szoktuk mondani, akik azzal is szoktak foglalkozni, hogy az életükben többet játszanak, és kevesebbet mutatnak a valódi énjükből – mondta el Varga Norbert, a Makói Teátrum művészeti vezetője.

A korhű jelmezeket öltő színjátszók pedig játékukkal mosolyt csaltak a közönség arcára, hiszen a Rejtő-féle humort nagyon jól átadták megformált karaktereikkel. Az elért hatásban az is közrejátszott, hogy a társulat megtartotta a régies kifejezéseket, amelyeket ma már másképpen használunk.

navigate_before
navigate_next

– Arra készülünk majd, hogy egy még inkább drámai vonalat megütünk, és nem csak vígjátékokat, nem mintha a vígjáték nem lenne véresen komoly. Ezek a gondolatok, amelyek bujkálnak bennünk, hogy szeretnénk egy komoly színházi dolgot lerakni az asztalra, amely a szakmának is érdekes lehet – árulta el a művészeti vezető, bár hozzátette, hogy egyelőre titkos, hogy mivel is készülnek legközelebb. Addig is még egyszer biztosan eljátsszák a Jutalomjátékot a Hagymaházban egy hét múlva pénteken.