Hírek Kiemelt hírek Makó Sport Térség

Nem kedvez a márciusi hó a labdarúgóknak

Több meccs is elmarad, köztük a Makó-Hódmezővásárhely NB III-as mérkőzés, de a megye II-es tavaszi bajnokság résztvevői sem örülnek az időjárásnak.

Kiss Dániel – Térség

Már január közepén elkezdte a felkészülést a bajnokságra az NB III-as M-Foci Kft, heti öt edzéssel. Az első héten még nem volt edzőmérkőzésük, a második héten pedig a Szarvassal játszottak, ezt még nyolc mérkőzés követte – árulta el Méhes Tibor vezetőedző. A Vecsés ellen 2:0-ra győztek, a hétvégi meccs viszont sajnos elmarad az időjárás miatt.

– Nagyon szerettünk volna már hétvégén játszani, de sajnos az időjárás nem így gondolta. Március 14-én, szerdán 14:30-kor fogunk játszani Hódmezővásárhely ellen. Az igazság az, hogy nem nagyon örülünk ennek a hétközi fordulónak, mert nálunk sokan dolgoznak és tanulnak. Gondot okoz mindenkinek, de nincs más választásunk – mondta el Méhes Tibor a hétvégéi meccs elmaradása kapcsán. A második forduló tehát csúszni fog, így a harmadik fordulóval folytatják idegenben.

– Talán annyi lépéselőnyben vagyunk a konkurens csapatokkal szemben, hogy minden ellenféllel itthon játszunk, hazai pályán. Ez majd kiderül, hogy előny vagy hátrány, de én azt gondolom jelen pillanatban, hogy előnynek számít, úgyhogy én abszolút bizakodó vagyok, és biztos vagyok benne, hogy bent fogunk maradni – árulta el a vezetőedző a bajnokság kapcsán.

A megyei bajnokság II. osztályában résztvevő Kiszombor KSK mérkőzése is elmarad az időjárás miatt, így jövő héten idegenben igyekeznek pontot szerezni Szentmihálytelek csapata ellen Szegeden, akik bár a kiszomboriak “mumusa”, de bíznak benne, hogy most győzni tudnak ellenük.

– Ilyenkor a pályák sajnos alkalmatlanok, van egy kis tornatermünk, de ott 15-16 ember nem fér el. Azért jó lett volna, hogyha játékba tudunk lendülni. Az első hazai mérkőzést, hogyha be tudjuk húzni, akkor a srácokkal – ahogy ősszel befejeztük az utolsó öt fordulót, mind az ötöt megnyertük –, úgy kezdtük volna a tavaszt, hogy hazai pályán egy győzelemmel indulunk. Ez a csapatot és a szurkolókat is belelkesítette volna, így idegenben kell ezt megpróbálni – mondta el a csapat vezetőedzője, Simon Szilveszter. Hozzátette, hogy a munkahelyi nehézségek sem könnyítik meg a csapatuk dolgát, hiszen többüknek olyan munkahelye van, ahol sokszor hétvégén is dolgozni kell.

Az Apátfalva SC is hasonló cipőben jár, az ő mérkőzésük is elmarad a hétvégén. A téli kupán sajnos nem jutottak tovább, amelynek több oka is volt, de január eleje óta készülnek már a tavaszi bajnokságra. Egyelőre még nem nagypályán, hanem a futsal sportcsarnokban készülnek heti két edzéssel. Az elmaradt mérkőzést májusban, az utolsó három forduló előtt fogják pótolni – mondta el portálunknak az Apátfalva SC vezetőedzője, Kockás Zoltán.

 

Borítókép: makoifoci.hu / Albert Barbara Andrea