Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Úgy tűnik, Holle anyó nem tágít, ugyanis az éjszaka folyamán ismét havazott. Péntek van, reméljük az iskola után a szánkók is előkerülnek és jókat csúsznak a gyerekek.

MH – összeállítás

Jövő héten kezdődik a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete, amelyhez a makói tagintézmény is csatlakozik. Március 5. és 9. között számos program közül válogathatnak az érdeklődők. A Makó Budó Klub nem unatkozott az elmúlt hónapban: a felkészülés céljából a szakosztályok különböző versenyeken vettek részt. Azonban ezzel nincs vége, ugyanis a március az igazi megmérettetésekről szól. A Petőfi parkban helyet kapó levéltár a korszerű irattárolás mellett tudományos és kulturális programok helyszíne is lesz, derült ki tegnap.

Megyei büszkeség lesz a megújult levéltár – Makó Híradó

A megújult Petőfi parki épület a korszerű irattárolás mellett tudományos és kulturális programoknak is helyet adhat. A műszaki átadásra áprilisban kerülhet sor, ezek után kerülnek át az iratok, köztük Csanád vármegye kilencszáz folyóméternyi anyaga.

Március 2-án a Lujzákat, az Ágneseket, a Henrikeket és a Magorokat köszönthetjük. Ezen a napon, 201 évvel ezelőtt született Arany János írónk, de Jon Bon Jovi amerikai zenész és Csernus Imre pszichiáter is ünnepli a születésnapját. A pszichiáter a napokban Makón járt, idézzük fel, milyen előadást tartott a Hagymaházban!

Nem kímélte a közönséget Csernus doki – Makó Híradó

Az ország szókimondó pszichiátere, Csernus Imre a Hagymaházban tartott interaktív előadást. Kezében egy plusz mikrofonnal járta be a közönség sorait, hogy megtudja az emberek véleményét az adott témában.