Kiemelt hírek Makó Színes

Hóbundában is gyönyörű szép Makó

Fátyol Misi, Kossuth, Návay Lajos, Szent István, Bartók Béla hógallért és sapkát kapott, a Pulitzer sétány gyermeke a hóban fürdik és egy várakozó ügyfélből hóember lett az egyik bankfiók előtt – íme: Makó márciusi havazása ilyen eredményt is hozott. 

Korom András – Makó

Bár ezen a télen többször is próbálkozott a hó, de egyszer sem maradt tartós. No bezzeg a tavasz első hónapján aztán ráerősített, s havas tájjá varázsolta a várost. Persze a legtöbben bosszankodtak, hogy a járdákon vagy az utakon nem, vagy nehezen lehet közlekedni, de legalább a gyerekek élvezhetik a szánkózás örömeit. Az utóbbi években nem mindig volt benne részük.

A hó még a megszokott dolgok, fák, bokrot növények szépsége mellett megtréfálta a város köztéri szobrait. Fátyol Misi, kezében hegedűjével, ugyan most is ott áll a székénél egykori munkahelye, Korona mellett, de most nem játszik, bronzba öntött szobra fehér prémgallért kapott. A két Lajos, azaz Kossuth és Návay, de Szent István és Bartók Béla is fehér sipka alól néz a forgalomra.

navigate_before
navigate_next

De hóban fürdik a Pulitzer sétány bronzgyermeke, s a Makót hagyma “ó”-val formázó szelfipont is. Igaz azt nem láttuk, hogy nyári után igazi téli szelfik készültek-e itt. Nyom ugyanis nem vezetett a sárga betűkhöz.

Jól nézze meg a havat, ha téli szépet akar látni, mert ha minden igaz hamarosan ismét fagypont fölé száll a nappali hőmérséklet, s akkor volt hó, nincs hó többé. Viszont beköszönt majd a várva várt gyönyörű virágillatos tavasz.

Fotók: Gajáta Fanni.