Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Versenyre készülnek a Makó Budo Klub sportolói

A Makó Budo Klub aerobik, kick-box és taekwondo szakosztálya különböző versenyeken vettek részt februárban, amelyek a felkészülést segítették. Azonban a március már az igazi megmérettetésekről szól, ugyanis az ökölvívók jövő héten már komoly tétmeccseken vesznek részt. Vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban az Aerobik Diákolimpia Kelet-magyarországi döntőjét rendezik meg.

Gajáta Fanni – Makó

Február elején két versenyen is érintett volt a Makó Budo Klub: a szolnoki aerobik gálán nagyon szép eredményt értek el a Pósa Mónika által felkészített lányok. Az ovisok egy második hellyel tértek haza, az Up 4 trió – amelyben Bányi Boglárka, Molnár Fruzsina és Forrai Kamilla szerepel – első helyezést, az Up 3 trió Deczki Csillával, Sipos Katával és Pintér Ronettel szintén első helyezést, az Up 3 páros – amelyet Debreczeni Anita és Mágori Adél alkot – ugyancsak első helyezést értek el. Az egyéni indulók is remekül szerepeltek, ugyanis 2-2 első és második helyért járó díjat hozhatták el.

Ugyanúgy február elején a Karlovác Európa Kupán vettek részt a kick-boxosok. Kovács Laura Fanni és Nagy Ramóna is remekül szerepelt. A két lány a hónap végén a Szlovák Openre is kiutazott. Ramóna a- 60 kilogramm, kick lightban az első, Laura Fanni a -45 kilogramm, kick light súlycsoportban a harmadik helyet szerezte meg. Márton Imre, a Makó Budo Klub elnöke elmondta, a horvát versenyen 8 országból érkeztek sportolók és a cél az olaszországi világbajnokságra való kijutás.


Ramóna és Laura Fanni már tavaly is remek helyezéseket értek el.

A taekwondo szakosztály is felkészülési tornán vett részt. A battonyai Barátság Kupán Németi Zsófi és Horváth Ákos ezüst-, míg Udvari Felícia, Németi Bálint és Fülöp Kevin aranyéremmel tért haza.

Természetesen a Mako Budo Klub ezekkel a helyezésekkel nem áll meg: nemsokára megkezdődik az igazi versenyszezon. Többek között az ökölvívó szakosztály sportolói jövő héten már élesben küzdenek, míg az aerobikosok az Aerobik Diákolimpia Kelet-magyarországi döntőjén vesznek részt, amelyet idén is Makón rendeznek meg.

A Makó Budo Klub nemsokára a harmadik ikszbe lép: ennek örömére egy különleges naptár is készül.