Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói golyóvarázslat, a havas holtág hattyúi, egészségverseny és WC-papír-pánik. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Hívek

Golyós alapműveletek.

A makói Első Szorobán Alapítvány egy szigetvári iskolának segít bevezetni a szorobánt a matematikaoktatásba – közli a jó hírt a Delmagyar.hu.

„A golyós japán számolóeszközt negyedszázada használják hazai iskolákban. Hívei szerint sokkal biztosabban megtanulnak számolni a gyerekek, ha ezen oktatják nekik az alapműveleteket. A makói alapítvány a kilencvenes évek eleje óta dolgozik ennek érdekében: szoboránt gyárt, és tankönyvet, munkafüzetet írt, oktatási módszert dolgozott ki. Vajda József és Vajdáné Bárdi Magdolna Számolj te is szorobánon! című munkája hazai és nemzetközi díjak sorát kapta.”

Makói alapítvány oktatja a szigetvári tanárokat

Makón készült szorobánok segítségével, makói módszerrel fogják tanítani a matematikát a szigetvári Istvánffy Miklós Általános Iskolában a 2018/2019-es tanévtől. Most a tanárok tanulnak. Az intézmény szerződést kötött az Első Szorobán Alapítvánnyal. A makói székhelyű szervezet elnöke, Vajda József lapunknak elmondta, vállalták, hogy négy éven át segítik az iskolát az eszköz bevezetésében.

Hangulat

Havas holtág.

A Vásárhely24 a behavazódott Mártélyi-holtághoz látogatott el, és gyönyörű fotógalériával mutatja meg a téli táj szépségeit.

„A holtág nyugalmában több helyen is szűz, ropogós hó fogadott minket. A vízfelület hullámzik, a vízben kacsákat és néhány hattyút is láttunk. A vízfelület olyan mértékű befagyására, hogy korcsolyázni lehessen rajta esély sincs, a hétvégétől melegedés várható. A tanösvény a kis híd közepéig járható, onnan befele nem tanácsos menni mivel a híd alját bizonytalan mértékben befagyott víz fedi, gyakorlatilag a veszélyes jégen lehetne tovább gyalogolni.”

A behavazódott Mártélyi-holtág – képgaléria – Vásárhely24

Kedden az egészen Dél-Alföldön havazott, mintegy 5-7 cm hó hullott. Az idei téli szezonban először fehéredett ki a táj, a mínuszoknak köszönhetően a lehullott hó teljes egészében megmaradt. Kilátogattunk Mártélyra ahol igazán szép téli hangulat fogadott minket. A holtág nyugalmában több helyen is szűz, ropogós hó fogadott minket.

Kóstolás

Verseny az egészségért.

A Semmelweis-egészségverseny keretében egészségnapot szerveznek a továbbjutó csapatok a vásáráhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolában – írja a Promenad.hu.

„A 3. forduló feladata egy egészségnap szervezése, amit március 1-jén rendeznek a csapatok az iskolában. Programok egészséges ételek kóstolása (gyümölcsturmixok, saláták, sütemények), vérnyomásmérés, vércukorszintmérés, body mass index mérés, újraélesztési bemutató.”

Egészségnapot szerveznek a Németh Lászlóban | Promenád.hu – a vidék hírportálja

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában a Semmelweis egészségverseny keretében egészségnapot szerveznek a továbbjutó csapatok.

Polcsöprés

Kelendő a klozetpapír.

Hatalmas pánik és felvásárlási láz tört ki Tajvanon, miután a papírgyártók közölték, hogy március közepétől nagymértékben megemelik áraikat – írja a Lokál Online.

„A hír hallatán a Kínai Köztársaság lakói olyan szinten kiürítették az ország hipermarketjeinek vécépapírkészletét, hogy még az online kereskedők is teljesen kifogytak az árukészletből. A pánikot látva a tajvani miniszterelnök nyugalomra intette az ország lakóit és arra kért mindenkit, hogy ne kezdjenek el ész nélkül vásárolni. Az áremelés egyébként a legtöbb papíralapú tisztálkodási, tisztítási termékre kiterjedhet.”

WC-papír-pánik lett úrrá Tajvanon | Lokál

A hír hallatán a Kínai Köztársaság lakói olyan szinten kiürítették az ország hipermarketjeinek vécépapírkészletét, hogy még az online kereskedők is teljesen kifogytak az árukészletből. A pánikot látva a tajvani miniszterelnök nyugalomra intette az ország lakóit és arra kért mindenkit, hogy ne kezdjenek el ész nélkül vásárolni.