Belföld Hírek Kiemelt hírek Térség

Lázár: vagy Orbán, vagy Soros emberei alakítanak kormányt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az április 8-i parlamenti választás után két lehetőség van: megőrizzük a szuverenitást vagy bevándorlóországgá válunk.

MH-MTI

Térségünk országgyűlési képviselője a szokásos csütörtöki Kormányinfón azt mondta: a választás arról szól, hogy „meg tudjuk-e védeni Magyarországot a bevándorlástól”. Április 8-a tétje, hogy Orbán Viktor vagy Soros György emberei alakítanak-e kormányt.

Lázár János szerint az elmúlt években a Fidesz-KDNP megtett mindent az ország megvédéséért, a nemzeti érdek képviseletéért, például a kerítésépítéssel. A magyar szuverenitás védelmét Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP képviseli a leghitelesebben.

A politikus kitért a vasárnapi hódmezővásárhelyi – az ellenzék által támogatott jelölt győzelmét hozó – polgármester-választásra is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: a versengés ideje véget ért, most az együttműködés ideje jött el. A helyi Fidesz kész részt venni a városépítő munkában, „nekünk Hódmezővásárhely az első, a város fejlődése a szívügyünk” – mondta a város volt polgármestere, megköszönve a Fidesz-szavazóknak, hogy kitartottak a párt mellett, ez ugyanis „fontos biztatás és iránymutatás”, továbbá gratulált a győztes Márki-Zay Péternek.

Kérdésre hangsúlyozta: még egyetlen küzdelmet sem adott fel, küzdeni fog a szavazók bizalmáért a parlamenti választáson egyéni jelöltként. Az ellenfeleinek pedig azt üzente: „több Lázár János lesz, nem kevesebb”. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a hódmezővásárhelyi eredmény fényében változtatna-e a kormányoldal kampánykommunikációján.

A kormány egyébként 12 pontos javaslatot tesz az ENSZ asztalára a migrációval kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a bevándorlás rossz, s mindenkinek ott kell segíteni, ahol él. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kabinet a 12. pontban azt javasolja, hogy az ENSZ ne vezessen be kötelező előírásokat tagjainak a bevándorlással kapcsolatban. A kabinet felháborítónak tartja az ENSZ migrációval kapcsolatos dokumentum-tervezetét – jelentette ki, hozzátéve: a folyamat minden ország számára biztonsági kihívást jelent, azt nem megszervezni, hanem megállítani kell.

A kormány 200 ezer euró értékig, vagyis mintegy 62 millió forintig teljes kártérítést biztosít a Szeviép károsultjainak – jelentette be a miniszter. A Lázár János által csak a „szegedi önkormányzat házi vállalkozásaként” emlegetett társaság csődje mintegy félezer délalföldi, jellemzően kis- és közepes vállalkozás számára jelent veszteséget, a Szeviép tartozása összesen 11 milliárd forint. Az érintetteknek márciusban kell jelentkezniük a megyei kormányhivatalnál, és várhatóan április végéig megkapják a kártérítési összeget. Akik eladták már a követelésüket, de 62 millió forintnál kevesebbért, számukra a különbözetet biztosítja a kormányzat.

Lázár János megjegyezte: jó lenne, ha Szeged városa is vállalná a felelősséget. Mint fogalmazott, egyelőre az igazságszolgáltatás is magára hagyta a károsultakat, évek óta nem halad az a büntetőper, amely az ügyben indult.

A sajtóeseményen elhangzott: a bárányhimlő elleni védőoltás is kötelező lesz a jövőben. A kormány arról is döntött, hogy a háziorvosi és fogászati alapellátás praxispénze 130 ezer forinttal, 520 ezer forintra emelkedik a jövőben. Egy dél-alföldi, jégkármegelőző radarrendszer felállítását is jóváhagyta a kabinet az agrárkamara kérésére, 2 milliárd forint értékben.

Az extrém hideg időjárással kapcsolatban Lázár János arról tájékoztatott, hogy a hajléktalanellátók kihasználtsága 90 százalékos, a gázellátásról szólva pedig kijelentette: ha a hideg idő tovább tart, akkor is rendelkezik az ország elég gázkapacitással. A tározókban jelenleg 2,3 milliárd köbméter földgáz van – közölte –, ami akár száz napra is elegendő a lakossági felhasználóknak. Megjegyezte egyúttal, hogy ha a 2002-2010 közötti energiaár-emelés folytatódott volna, akkor ma az áram és a gáz is jóval többe kerülne.

One Response

  1. Szemérmetlenül kampányoltok Lázár mellett. Az április 8-ai választás tétje az, hogy abbamarad e a rendszerszintű, maffiaszerű lopás, a politikai és a gazdasági hatalom egy kézbe centralizálása. A tét, hogy teljesen visszaállítják-e a feudalizmust, az uram-bátyám világot. A tét, hogy visszatérjen a demokrácia, a köztársaság, elmúljék az önkény, a félelem. A tét, hogy ismét fejlesszük az oktatást, az egészségügyet. A tét, hogy ezek az élősködők eltűnjenek a közéletből. A tét, hogy ne összeszerelő műhely, hanem innovatív, korszerű hazában élhessünk. Hódmezővásárhely már felébredt, választott. Dr. Márki-Zay Péter polgármestert. Most ti válasszatok olyan országgyűlési képviselőt, aki nem vagyont, birtokokat gyűjt, hanem tisztességgel szolgálja a népet.

Comments are closed.