Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Nemcsak a hét második feléhez, hanem egy új hónaphoz is értünk. Bár a márciussal együtt a tavasz is beköszöntött, egyelőre marad a télies időjárás, de szerencsére már csak pár napig: jövő héten már 10 Celcius-fok körül is alakulhat a nappali hőmérséklet.

MH – összeállítás

Nem kímélte a közönséget Csernus doki tegnap esti hagymaházi előadásán: az ország szókimondó pszichiátere a résztvevők véleményét is kikérte. A vélemények a tegnapi lakossági fórumon is számítottak, többen szót kértek Sánta Sándor települési képviselő fórumán, amelyen a fő téma a Honvéd városrész rehabilitációs programja volt. Délután Bonifert Gábor, a Délmagyarország főszerkesztője látogatott a városba, hogy beszéljen az itt élőkkel a felmerülő problémákról, de a javaslatokat és ötleteket is szívesen vette.

Megújult a Makói Járási Hivatal épülete, de arról is beszámoltunk, hogy hogyan áll a maroslelei rendőrség és takarékszövetkezet építése. Könnyebb lesz a családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a csok igénylése is március 15-től. Végül pedig sport: Hosszú Katinka továbbra is a legértékesebb magyar sportoló a Forbes listája szerint.

A mai napon az Albinokat köszöntjük, de ha van Leontina vagy Eudoxia nevű ismerőse, akkor róluk se feledkezzen meg! Bár a gyakorlat még mást mutat, a mai nappal beköszöntött a meteorológiai tavasz, de Mozart Figaró házassága című operájának ősbemutatója is ezen a napon zajlott, 1786-ban Bécsben.

A reggeli kávé mellé plusz energiaforrásként Mark Ronson és Bruno Mars közös dalát, az Uptown Funk-ot ajánljuk: