Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Helyére kerültek a Jutalomjáték darabjai

Ma még csak az üres nézőtérnek, azonban holnap már várhatóan rengeteg érdeklődő előtt adják elő Rejtő Jenő egyik nagy klasszikusát a Makói Teátrum amatőr színészei. A Jutalomjáték című komédiát várhatóan havi egyszer eljátsszák a Hagymaházban a színjátszók.

Gajáta Fanni – Makó

Nem voltak egyszerű helyzetben a Makói Teátrum tagjai, akik az üres Hagymaházban tartották a főpróbájukat. Mint a művészeti vezetőjük a próba végén elmondta nekik, egy telt házas nézőtérnél sokkal másabb a játék, hiszen a nézők viszik előre a darabot a reakciójukkal.

– Azt gondolom, hogy a főpróba izgalmas volt, mivel minden hibára most jöttünk rá. Például, hogy mi volt a probléma a fénnyel, a hanggal vagy bármi mással, ami változtatásra szorul. Ez így szokott lenni, tök természetes dolog. Sikerült mindent átnézünk, ami ugye a főpróba lényege – nyilatkozta portálunknak Varga Norbert, a Makói Teátrum művészeti vezetője.

navigate_before
navigate_next

A színjátszók második évadjukban Rejtő Jenő: A Jutalomjáték című vígjátékot adják elő. A művészeti vezető elmondta, legalább nyárig ezt szeretnék játszatni, havi egy alkalommal. Norberttől megtudtuk, azért ezt a darabot választották, mert Rejtőt jól lehet előadni és remekül lehet vele a tapasztalatokat gyarapítani.

A makói amatőr színjátszókat és a Rejtő-darabot március 9-én, 19 órától lehet megtekinteni a Hagymaházban.