Hírek Kiemelt hírek Makó

Megújult a Makói Járási Hivatal épülete

A Csongrád Megyei Kormányhivatal folyamatosan törekszik arra, hogy energiatakarékos megoldásokat keressen és alkalmazzon ingatlanjain, amelyekkel csökkentheti a fosszilis energiafelhasználást és egyben a fenntartási költségeket. A KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” pályázati felhíváson a Kormányhivatal sikeresen szerepelt, így 16 épületének energetikai felújítására 1,200 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ennek része a Hollósy Kornélia utcai épület energetikai felújítása.

MH – Összeállítás

A Csongrád Megyei Kormányhivatal a „KEHOP-5.2.2-16-2016-00007 – Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál” elnevezésű, nyertes pályázatának köszönhetően 16 épület energetikai korszerűsítése fejeződött be. Kisteleken egy, Csongrádon kettő, Szentesen kettő, Szegeden négy, Hódmezővásárhelyen három, Mindszenten egy, Röszkén egy, Üllésen egy és Makón egy ingatlant érintett a fejlesztés.

Ennek része Makón a Hollósy Kornélia utca 2/a. szám alatti épület korszerűsítése. A rendelkezésre álló: bruttó 27,015 millió forintból 2 darab 11kW teljesítményű hőszivattyú üzembe helyezésével korszerűbbé tették a fűtési rendszert, valamint egy 21,8 kW-os napelemes rendszert is telepítettek.

A Kormányhivatal azt reméli, hogy többféle, megújuló energiaforrás felhasználásával, valamint az energiatakarékosságnak köszönhetően csökkennek az épületek fenntartási költségei.