Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Tinédzser táncbravúr, egészségturmix, Tankcsapda-szívzűr, ellenzéki gyűlölködés. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Tudás

A tánc az életük.

Számos hazai és nemzetközi siker, magyar bajnoki cím után most ismét világbajnokságra készül egy tinédzser korú makói-szegedi táncpáros, Balla Petra és Szalai Dénes – írja a Delmagyar.hu.

„A fiatalokról nem túlzás azt mondani, hogy a tánc az életük: Deninek például már tanítványai is vannak, tudatosan készül arra, amikor inkább átadni, mintsem megmutatni fogja a tudását. Egyelőre azonban a versenyek a legfontosabbak számukra.”

Petra és Deni meghódítja táncával a világot – kilencedik a világranglistán a makói-szegedi táncpáros

A 18 esztendős Szalai Dénes és táncpartnere, Balla Petra nemrégiben ismét sikeresen megvédte magyar bajnoki címét mind a standard, mind a tíztánc kategóriában – tájékoztatta lapunkat a fiatalember édesapja, Szalai Ferenc. A Csongrád megyei páros ezzel már nyolcszoros magyar bajnok; számtalan hazai és nemzetközi versenyen vettek már részt, hat világbajnokságon is.

Turmix

Vitamingazdag délután.

Az egészséges életmód jegyében rendeztek Recept-csere napot a vásárhelyi Varga Tamás Iskolában – számol be róla a Vásárhely24.

„Bár sok gyerek szereti a különböző gyümölcsöket és az iskolában rendszeresen kapnak is, azt kifejezetten unják már, hogy magába egyék meg őket. Turmixként ugyan annyi vitamint tudnak a szervezetükbe juttatni, egy sokkal változatosabb formában.”

Vitaminokban gazdag délután a Varga Tamásban – Vásárhely24

Az egészséges életmód jegyében kedd délután sor került a Recept-csere programra. A mínuszok és a havazás sem tántoríthatta el azokat a szülőket és gyerekeket, akik részt akartak venni egy családias, jó hangulatú délutáni programon. A Menő Menza a Varga Tamás Iskolában című pályázat keretében, Recept-csere program megvalósítására került sor, ahol zöldségekből és gyümölcsökből készítettek ízletes és egészséges italokat.

Testőrség

Magyar sztárok.

A Tankcsapda ötvenéves frontembere, Lukács László a Lokál Online-nak vall munkáról, zenéről, szerelemről.

„Magyarország egy kicsi ország, nincsenek igazi sztárok. Mi sem vagyunk azok. Nem látsz minket testőrökkel. Csak a koncertturnén van velünk biztonsági személyzet, de ők sem azért, hogy bárkit is megverjenek vagy távol tartsanak tőlünk. Csupán segítenek, hogy a közös fotózkodás, dedikálás kulturált formában történjen.”

Fiatal szerelmével boldog Lukács Laci | Lokál

Ötvenéves lett a Tankcsapda frontembere, Lukács László. A zenész hiúnak tartja magát, de nem foglalkozik azzal, hogy kerek évfordulót ünnepel. Boldog fiatal kedvesével, folyamatosan koncertezik és csak az ejtőernyőzés hiányzik az életéből, de két súlyos baleset után nem kockáztathatta a zenekar jövőjét. Lukács Laci 12 éves volt, amikor elhatározta, hogy zenész lesz.

Ütés

Távol az összefogás.

Nyögvenyelős az ellenzéki egyezkedés: támadások kereszttüzébe került az LMP – mutatja be a Hirado.hu.

„Az LMP miniszterelnök-jelöltje mindezek után azt mondta, két nem várt ütést is kaptak: az egyiket a Jobbiktól, a másikat pedig az MSZP-től. Szél Bernadett úgy fogalmazott, ők több jelöltet adtak le, mint a Jobbik. A baloldalnak pedig azt üzente, komolyan vehető emberek nem csinálják azt, amit ők csinálnak már hónapok óta.”

Továbbra is téma az összefogás az ellenzéknél

Továbbra is az összefogás a téma az ellenzéknél. A megoldástól azonban napról napra távolabb kerülnek a pártok. Gyurcsány Ferenc szerint egyenesen tragédia lenne együttműködni a Jobbikkal. Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, hogy a Jobbikra leadott szavazatok a kukába mennek. Az LMP is a támadások kereszttüzébe került.