Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

21 óra előtt -15,5 Celsius-fokot mértek a Kékes-tetőn, ahol havazott is – Magyarország legmagasabb pontján már több mint 1 méter hó esett le. Nekünk ettől még nem kell tartani, hiszen az időjósok hozzánk csak 1 centi havat ígérnek, azonban a jeges utakra és a mínuszokra fel kell készülnünk.

MH – összeállítás

A hónap utolsó napján nem hagy alább a hideg, az időjárás jelentések szerint napközben mínusz 3, este akár mínusz 11 Celsius-fok is lehet. Ne csak embertársainkra, hanem a háziállatainkra is figyeljünk a zord időjárásban! Érdemes felkészülni a jeges utakra is, annak ellenére, hogy tegnap több hókotró is dolgozott a makói utakon, óvatosságra intünk minden közlekedőt!

Hókotróra pattantunk Makón – Makó Híradó

Egyelőre nincs rendkívüli helyzet, nyolc géppel takarították a városi fenntartású utakat. Egy körzetben 3-4 óra alatt végeznek a hó mennyiségtől függően. Nagy Szabolcs – Makó Makón összesen 122 km hosszú út tartozik a város fenntartása alá, ezeket öt gép takarítja, a 24 km hosszú kerékpárutat pedig további három. A Makói Városgazdálkodási Kft.

Kedden hírül adtuk, hogy a Makói Járási Hivatal épülete is energiatakarékosabbá válik egy KEHOP-os pályázatnak köszönhetően. Testületi ülést tartott a makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat: három napirendi pontot tárgyalt a grémium.

Ismét büszkék lehetünk galambos diákokra: a mezőgazdasági gépészeknél négy tanuló indult a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, közülük ketten tovább is jutottak a döntőbe. Kórházfórumot tartottak Nagylakon, ahol kiderült: a lakók a makói kórházat választják a legtöbb esetben. Czirbus Gábor alpolgármester is fórumot tartott.

A járdák, játszóterek és a parkolók is bővülnek, megújulnak – Makó Híradó

Elkészült a parkoló a SZIGNUM-nál, nagyobb költségvetéssel dolgoznak a járdákon, ráadásul két játszótér is bővülni fog – derült ki Czirbus Gábor alpolgármester lakossági fórumán. A megjelentek tájékozódhattak Makón, illetve a városrészben zajló, illetve leendő fejlesztésekről, ezt követően pedig többen tettek észrevételeket.

A hónap utolsó napján is történtek nagy dolgok, mint például 32 évvel ezelőtt Molnár Csilla Andrea lett a Miss Europa szépségverseny győztes, akiről az Álmodj királylány dal szól. Finnországban ezen a napon ünneplik a finn eposzt, a Kalevalát, ami nélkül a finn nyelv sem tartana ott, ahol.