Kiemelt hírek Térség

Így áll a maroslelei rendőrség és takarékszövetkezet építése

Az év végén még csak az alapokat készítették el, február végére már a falai is állnak a községháza mellett a rendőrőrsnek és a takarékszövetkezetnek is helyt adó épületnek. Ide kerül a bankjegykiadó automata is.

Korom András – Maroslele

A községháza melletti épületet azután bontatta le a maroslelei önkormányzat, hogy 60 milliós támogatást kapott a Belügyminisztériumtól arra, hogy a meglehetősen elavult és rossz állapotú ház helyére egy újat építsen.

Ezzel az építkezéssel egy időben végre valóra válhat a leleiek álma, miszerint működjön egy bankjegykiadó automata (ATM) is a faluban, hogy készpénzért ne kelljen bemenni Makóra vagy Vásárhelyre. A takarékszövetkezettel ugyanis abban állapodott meg az önkormányzat, hogy azok a jelenlegi épületüket odaadják a községnek, cserében az új helyet 20 évig bérleti díj nélkül használhatják. És ide – közkívánatra – kiteszik a rég áhított ATM.

A rendőrség/takarékszövetkezet építése mellett zajlik a községháza tetőzetének cseréje, illetve felújítják és ki is bővítik a házasságkötő termét.

Martonosi György polgármester portálunknak korábban azt mondta, hogy erre azért van szükség, mert fellendült a házasodási kedv, míg a korábbi években két-három pár fogadott egymásnak örök hűséget, addig tavalyelőtt 10, míg tavaly már 16.